3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Belediye çalışanlarına elektronik soygun

Kadıköy Belediyesi'nde bazı personelin cuma günü yatırılan ikramiyeleri elektronik dolandırıcılık yöntemiyle hesaplarından çekildi. Cumartesi günü bankamatiklere giden personel hesaplarının boşaltıldığını farkederek suç duyurusunda bulundu. 

Belediye personelinden yaklaşık 50 kişinin özel bir bankadaki maaş hesaplarından Cuma günü yatırılan ikramiyeleri henüz belirlenemeyen bir yöntemle çekildi. Personelin tahmini 100 Bin YTL'sini çeken dolandırıcıların nasıl bir yöntem kullandıkları ise banka müfettişleri tarafından araştırılıyor. Olayın mağdurlarından Kadıköy Belediye Basın Danışmanlığında görevli Ulaş Yılmaz da dolandırıcıların kurbanı. 

Bir gecede bin 980 YTL'sini nasıl çektiklerini anlamadığını söyleyen Yılmaz, "İşten çıktıktan sonra eve giderken hesabımdan 20 YTL çektim eve gidince de internet üzerinden ikramiyenin yatıp yatmadığını kontrol etmek için baktığımda hesabımdan Kozyatağı'nda bir ATM'den 980 YTL daha çekildiğini görüp durumu bankaya bildirmek istedim ancak telefonların meşgul olması nedeniyle kartı iptal ettiremedim. Sabah uyandığımda bankayı arayıp durumu anlattım. Onlar da bana 'Siz Çapa'dan saat 05.00'da bin YTL daha çekmişsiniz' dediler, inanamadım. Polise gittim" dedi. Onlarca mağdurun hesabını bir gecede boşaltan dolandırıcılarla ilgili soruşturma başlatılırken, zanlıların paraları güvenlik kamerası bulunmayan ATM'lerden çektikleri belirlendi. 

Bu arada iki yıl önce benzer bir olayla belediye personelinin ATM'lerinin kopyalanarak hesaplarının boşaltıldığı kaydedildi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2006 Salı 11:26:07
Güncelleme :5 Eylül 2006 Salı 11:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?