3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Belediye çay bahçelerini yıktı

Dolmabahçe Sarayı girişinde bulunan çay bahçeleri, belediye kararıyla yıkıldı. Çay bahçelerinin sahipleri ve çalışanları yıkımı, büfelerin camlarını taş ve sopalarla kırarak protesto etti.

Dolmabahçe Sarayı girişinde bulunan çay bahçeleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce yıkım kararı alındı. Yıkım kararı, çay bahçelerinin sahiplerine cuma günü tebliğ edildi. Sabahın erken saatlerinde yıkım kararını uygulamak amacıyla çay bahçelerinin bulunduğu alana gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, işyeri sahipleri ile görüştü.

Yıkım başlamadan önce, "Yıkılacaksa biz yıkarız" diyen çalışanlar ellerine taş ve sopaları alarak büfelerin camlarını kırmaya başladı. Yüzlerce kişinin
buradan ekmek yediğini belirten çay bahçesi sahipleri, "İşsizliğin olduğu bu dönemde bu yıkımın anlamsız ve bir çok kişi işsiz kalacak" dedi.

Yıkım sırasında olası bir gerginliğe karşı çevik kuvvet ekipleri de hazır bekletildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 11:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşegül cressi IP: 88.250.57.xxx Tarih : 16.10.2008 00:34:43

gereksiz bi belediyeden,daha gereksiz bi hizmet (!) beklenemezdi zaten!!!! martıların dibimizde uçuştuğu,denizin kokusunu yosunun kokusunu soluyabildiğimiz,en güzel mekanlardan biriydi kınıyorum!