4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Belediye çukurlarına tazminat


Kapatılmayan yol çukurları belediyeye 350 bin YTL'ye patladı

Bakım, onarım ve düzenleme çalışmaları nedeniyle yollarda açılan çukurlar, araçları hasar gören vatandaşları Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya getiriyor. Kazılan yollar nedeniyle araçları bozulan vatandaşlar, 3 yılda belediye aleyhine 54 dava açtı.



İstanbul başta olmak üzere, Türkiye'nin birçok ilinde su, kanalizasyon, doğalgaz ve elektrik hatlarında meydana gelen arıza ve yenilemeler sebebiyle yollar kazılıyor. Özellikle yaz aylarında yoğunlaşan bu çalışmalar bazı aksaklıkları beraberinde getiriyor. Kapatılmayan çukurlar, kaldırılmayan molozlar ve yarım bırakılan çalışmalar sebebiyle yayalar ve araçlar zaman zaman büyük zararlar görüyor. Bu şekilde, yol durumundan dolayı araçları zarar gören vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Müdürlüğü'ne dava açıyor. Yargının yavaşlığını, bürokratik güçlükleri göze alan 54 araç sahibi, bu şekilde belediye aleyhine dava açtı ve bu davalardan 350 bin YTL tazminat kazandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Müdür Yardımcısı Bayram Özkal, yol bozulmalarının nedenlerini, asfalt çalışmaları, kış şartları ve vatandaşların yollarda yaptığı tahribatlar olarak sıraladı. Büyükşehir Belediyesi'nin ana ulaşım yollarında yapılan çalışmalardan kaynaklanan problemlere özen gösterdiğini belirten Özkal, "Gece gündüz personelimiz yol bakım çalışmalarıyla uğraşıyor. Buralardaki problemleri, anında müdahalelerle sıkıntıdan arındırmaya çalışıyoruz." dedi.

Yollardaki kazıların gerek vatandaşlar, gerekse kurumlar tarafından gelişigüzel yapıldığını ileri süren İstanbul Fahri Trafik Müfettişleri Dernek Başkanı Sami Güleçyüz, ölümle sonuçlanan bazı kazaların bu ihmaller sonucunda meydana geldiğini kaydetti. Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar ise, "Belediyeler bu konuyla ilgili sorumluluk ve görevlerini tam olarak yerine getirmiyor. Vatandaşlarımız hakkını aramalı." dedi.

Oto tamircisi Yakup Keser, yollardaki bozukluklar nedeniyle araçlarda birçok arızanın meydana geldiğini kaydetti. Keser, "Yol bozuklukları, şoförün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesine ve kazaların meydana gelmesine neden olabiliyor." dedi.

Zaman
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 14:06:34
Güncelleme :3 Temmuz 2008 Perşembe 14:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?