30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Belediye sayımız arttı'

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, halkın Kadir Topbaş'a bir yetki verdiğini belirterek, "Bize de Sayın Topbaş'ın ensesinden ayrılmama görevi verdi. Sayın Topbaş'ın yaptığı olumlu her işi önyargısız destekleyeceğiz" dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezinde seçim sonuçlarını değerlendirdi. Seçimlerde CHP'li belediye sayısını arttırdıklarını belirten Kılıçdaroğlu, Çekmeköy, Tuzla, Beylikdüzü ve Beyoğlu'nda sonuçlara itiraz ettiklerini ifade etti.

CHP'nin hem sayısal hem de oransal olarak İstanbul'un bütün ilçelerinde oylarını arttırdığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "22 Temmuz seçimlerine göre yüzde 13'lük, 2004 seçimlerine göre ise yüzde 9'luk artışımız var. Bu bizim açımızdan güzel bir gelişme. Asıl güzel gelişme varoşlardaki çözülme. Rakamlara baktığımızda elde ettiğimiz sonuçları yeterli görmemekle beraber, önemli bir açılım olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, bundan sonra aynı çalışmaları sürdürmeye kararlı olduğunu ifade ederek, "Bu bağlamda Sayın Topbaş'a halk bir yetki verdi. Ama bize de Sayın Topbaş'ın ensesinden ayrılmama görevi verdi. Yaptığı her olumlu işi hiçbir önyargımız olmaksızın destekleyeceğiz ama hataları, kusurları varsa onları da açık yüreklilikle dile getireceğiz" şeklinde konuştu.

Seçim sürecinde yoğun bir çalışma sergilediklerini belirten Kılıçdaroğlu, günde 4 saat uyuyarak 64 günde 811 saat çalıştığını kaydetti. Daha sonra basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı'na yakıştırılması ile ilgili olarak şunları söyledi:
"CHP'nin başında saygıdeğer, bize yol gösteren, bize örnek olan bir liderimiz var. Biz İstanbul anakent belediyesi ile ilgili çözümlerimizi dile getirdik. Kilitlendiğimiz nokta burası. O tür bir benzetme, medyanın kendi yaptığı bir şey. Benim düşüncem, yapım böyle bir şeye uygun değil. Ben hiçbir zaman parti içerisinde çatışma istemem. Partimiz son yıllarda kendisine uygun bir çalışma metodunu izliyor. Herkesin görev alanı var. Çatışma kültürünü CHP'nin dışına çıkaracağız."
Oyların sayımı sırasında sistemin çökmesinin Türkiye'ye yakışmayan bir tablo olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, "Başbakan açıklama yaparak bize tepki gösterdi. Elbette bizim sorunları yansıtacağımız yer iktidardır. Doğrudan bürokratlar değildir.

Sayın Başbakan bunu algılamış değil. Biz ilgililerden konuya el atmalarını istedik. Biz demokrasinin karanlık bazı noktalarca sabote edilmesini istemiyoruz. Bu konuda önlem alınmasını istedik. Doğrudan doğruya AK Parti, Yüksek Seçim Kurulu ya da elektrik kurumunu suçlamadık. Bu olayın seçim sistemi üzerinde belli kuşkular doğurmasına olanak vermemek için hükümetin önlem almasını istedik. Buna karşılık AK Parti İl Başkanı çok sert bir açıklama yaptı. Niçin yaptı anlamış değilim. Seçim sonuçları konusunda da Sayın Başbakan gerekli dersleri çıkaracağını söyledi, umuyoruz ki çıkarır. Halkımız güzel bir tablo ortaya çıkardı. Tek parti hükümetine özgü sert üslubu ve insanları aşağılayan tavrı halkımızın kabul etmediği ortaya çıktı. Bu süreçte umuyoruz ki AK Parti kendine ders çıkarmış olur" şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine 64 günlük propaganda süresinin yeterli olmadığını da belirterek, "Bir ay daha süre olsaydı çok daha iyi olacaktı" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 17:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?