1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Belediye Sultanahmet'te içkiyi yasakladı

İddialara göre içki yasağının başlamasına neden olan olaylar şöyle gelişti: Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Müdürü Osman Yıldırım, 9 gün önce park yeri yüzünden caddedeki esnafla kavga etti. Yıldırım’ın dayak yediği kavga sonrası 7 esnaf gözaltını alındı. İfadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldılar. Ardından aracı olan esnafın aracına, diğerlerinin ise işyerlerine trafiği engelledikleri gerekçesiyle 100 ile 222 YTL arasında ceza kesildi.

Yazılı taahütname

Esnafa polisten sonraki darbe ise Eminönü Belediyesi’nden geldi. Yıllardır ruhsat sorunları bir türlü halledilemeyen ve geçici ruhsatlarla içki satışı yapan esnaftan kavgaya karışanların ikisinin işyeri zabıta tarafından mühürlendi. Zabıtalar işi daha da ileri götürerek 25 içkili restoranın işletmecisine tek tek “Burada alkollü içecek satmayacağım” yazısı bulunan taahhütname imzalattı. Bu olaylardan sonra 3 restoran işletmecisi “Huzurumuz kaçtı. Bu şartlar altında iş yapılmaz” diyerek işyerlerini kapatıp caddeyi terk etti.

Artık turist gelmez

Esnaf belediyenin uygulamasına tepkili. Turistlik bir bölgede içki yasağı uygulamanın turizmi öldüreceğini ve bu şartlar altında caddedeki işyerlerine turist gelmeyeceğini söylüyorlar.

Sultanahmet Esnafları Derneği Başkanı Ali Polat ise “Yapılan uygulamaları kabul etmek mümkün değil. Turiste hizmet eden esnaf baskılardan yıldı. Mağdur ediliyoruz. Sorunlar bir an önce çözülmelidir” dedi.
Vatan
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2007 Cumartesi 13:44:24
Güncelleme :23 Haziran 2007 Cumartesi 14:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?