3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Belediye yardım kuponu atağında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dar gelirlilere dağıttığı yardım kuponlarının sayısını, yerel seçim öncesi iki kattan fazla artırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl tartışmalara konu olan "Sosyal Yardım Alışveriş Kuponu" için bu yıl kesenin ağzını açtı. Geçen yıl, toplam değeri 15 milyon YTL tutan 600 bin adet yardım kuponu dağıtan Belediye, bu yıl dağıtacağı kupon sayısını 1 milyon 500 bine çıkardı. Belediye, toplam değeri 37.5 milyon YTL olan kuponların basım ve dağıtımı işini ise 7.5 milyon YTL'ye ihale etti.
2006 ve 2007 yıllarında 600 biner adet yardım kuponu dağıtmasına karşın, Büyükşehir Belediyesi'nin yerel seçimler öncesi kupon sayısını iki katından fazla artırması dikkat çekti.

'Seçimlerle ilgisi yok'
Belediye yetkilileri, kupon miktarının artırılmasının seçimlerle bir ilişkisi olmadığını, geçen yıl için hazırlanan yardım kuponlarının ramazan ayında bittiğini ve bu nedenle gelen taleplerin karşılanamadığını, artışın ihtiyaçtan kaynaklandığını savundu.
Geçen yıl 136 bin 555 aileye dağıtılan yardım kuponlarının değeri 25 YTL. Kuponlar ihtiyaç sahibi ailenin nüfusuna göre, 4-5 adet verilebiliyor.
Belediyenin, dar gelirli vatandaşlara dağıttığı "Sosyal Yardım Alışveriş Kuponu" ile anlaşma sağlanan Migros, Kiler, Şok ve Tansaş marketlerinden alışveriş yapılabiliyor. Vatandaş söz konusu marketlerden istediğini alıyor ve karşılığını bu kuponlarla ödüyor. Kişiye özel olarak düzenlenen bu kuponlar, taklit edilmelere karşı hologram ile kimlik bilgilerini içeriyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 18:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?