30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Belediye'den dolandırıcı uyarısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul ve çevre illerde kendilerini belediye görevlisi gibi gösterip, "Fakir çocuklara sünnet kampanyası" adı altında bağış toplayan bazı kişilere karşı vatandaşları uyardı.

Yapılan açıklamada, bazı kişilerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Hizmetleri Müdürlüğü'nün adını kullanarak "bağış" adı altında davetiye sattıkları yönünde ihbarlar geldiği belirtilerek, "Fakir çocuklara sünnet kampanyası adı altında toplanan bağışlarla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın hiçbir irtibatı yoktur" denildi.

Açıklamada, belediyenin her ne şekilde olursa olsun davetiye ve başka bir yöntemle bağış toplamadığı vurgulanarak, "Hizmet ve yardımlar belediye bütçesinden meclis kararı ile yapılmakta ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Vatandaşların Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın adını kullanarak talep edilen yardımlara katılmamaları, böyle durumlarda 155 polis veya 153 Beyaz Masa'ya bilgi vermeleri ve davetiye almamaları önemle duyurulur" ifadelerine yer verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 17:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?