30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Belediyeyi karıştıran soygun

CHP'li Soysal'dan evi soyulan Topbaş'ın İmar Danışmanı Fethi Turgut'a ilginç soru

Bir ihbar mektubu alan CHP Milletvekili Çetin Soysal, Danışman Turgut’un hırsızlık olayını polise neden 10 gün geç bildirdiğini ve kasadan çalınan 950 bin dolar, 280 bin euro ve 2 kilo altının eksik beyanının sebebini sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Sosyal, kendisine gelen bir ihbar mektubundan yola çıkarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın İmar Danışmanı ve İDO Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Turgut’un evinin geçen yaz soyulduğunu ancak hırsızlığın polise 10 gün sonra bildirildiğini ve çalınan para miktarının da eksik beyan edildiğini iddia etti.

CHP İl Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Soysal, “Fethi Turgut, karakola 10 gün sonra başvurmuş. Hırsızlar evdeki 3 kasadan en küçüğünü almış. Turgut evinden çalınanların 15 bin lira, 200 bin dolar ve 300-400 gram altın olduğunu söylemiş. Bana gelen ihbar mektubuna göre ise kasadan çıkanlar 950 bin dolar, 280 bin euro ve 2 kilo civarında altın” dedi.

Oğlu uyutuldu, soyuldu

CHP’li Soysal, kendisine gelen bilgilerden yola çıkarak Fethi Turgut’un ailesiyle birlikte tatilde olduğu 2008’in yaz aylarında evde olan oğlunun uyutulduğunu ve evde görevli kadının kapıyı açtığını ve hırsızlığın meydana geldiğini iddia etti. Ola-yın polise geç bildirilmesinin ve bu kadar paranın Turgut’un evinde niçin olduğunun incelenmesini isteyen Soysal, şunları söyledi: “İstanbul Belediyesi’nin bürokratları ne zamandır bu kadar zenginleşti? Sayıştay’ın İstanbul Belediyesi’yle ilgili açıkladığı 11 milyon 500 bin TL’lik zararın nedeni bu ve benzeri olaylar mı? Bu sorulara yanıt bekliyoruz.”

Niye ahirete bıraktı?

İhbarı savcılığa ileteceğini belirten Soysal, “Evde oğlu varmış. Daha sonra bir kadın gelmiş. Kadın oğlunu uyutmuş ve hırsızlara kapıyı açmış. Seyahatte olan bir aile bu kadar parayı niye evde tutar? Kapıyı açan kadın niye teşhis edilememiş? Turgut bu varlığa nasıl ulaştı? Turgut, 14 Ocak’ta hırsızları tandığını söyleyen kişiye, ’Onları ahirete bıraktım’dedi mi? Niye savcılığa vermedi?” diye sordu.

Turgut’tan cevap gelmedi

CHP’nin bu açıklamaları üzerine İDO Yönetim Kurulu Fethi Turgut’u makamından arayarak iddiaları sormak ve kendisine söz hakkı vermek istedik. İki kez makamı aranmasına rağmen haberin yazıldığı saate kadar bir açıklama yapmadı.

Polis kayıtlarına göre hırsızlık Ağustos’ta oldu

CHP’li Soysal’ın gündeme getirdiği hırsızlıkla ile ilgili emniyete yansıyan detaylar şöyle:

- Hırsızlık geçtiğimiz Ağustos ayının 5’inde, Fethi Turgut’un Maltepe Cevizli’deki evinde meydana geldi.

- Turgut ailesi Altınoluk’ta tatildeyken, evli ve 2 çocuk babası oğlu E.T. İstanbul’da kaldı. İddialara göre E.T., hırsızlık olayından üç gün önce kendisni arayan bir kadınla arkadaşlık kurdu ve olay günü buluştu. Kadınla babasının evine giden E.T. birlikte bira içti, ancak alkolün etkisiyle kendinden geçti.

- Sabah uyanan oğul E.T., para kasasının yok olduğunu fark etti. Fethi Turgut ve oğlu, hırsızlığı 10 gün sonra yani 15 Ağustos’ta polise bildirdi. Fethi Turgut kasada, 200 bin dolar, 15 bin TL ve 500 gram altınla eşine ait yeşil pasaport olduğunu ifade etti.

- Ancak 5 ay sonra Kartal Cumhuriyet Savcılığı’na, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne ve CHP’li Çetin Soysal’a ihbarda bulunan ve ismi açıklanmayan bir kişi, E.T.’ye kadını hırsızların gönderdiğini ve kasada söylenenin aksine 950 bin dolar, 280 bin evro, 200 bin TL ve 2 kilo altın olduğunu öne sürdü.

Vatan
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 09:46:57
Güncelleme :31 Ocak 2009 Cumartesi 09:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?