4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

'Ben başkan olmak için yaratılmışım'

Ön seçim yapılması halinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olacağını açıklayan Ali Özcan, ‘Bu işi çok iyi yaparım. Tanrı beni sanki İstanbul’un belediye başkanı olmam için yaratmış’ dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ön seçim yapılması durumunda CHP’den aday olacağını açıklayan işadamı Ali Özcan, “CHP, gecikmeden ön seçim yapsın, parti içinden emek vermiş adayları yarıştırsın ve kazananı başkan adayı olarak belirlesin. Atama olursa CHP’ye şans vermem” dedi. 

CHP ve SHP’de İstanbul il başkanlıkları görevlerinde de bulunmuş olan Özcan, iddialı açıklamalar yaparak, “Ben bu işi çok iyi yaparım. Tanrı beni sanki İstanbul’un belediye başkanı olmak için yaratmış, içimde öyle bir his var” diye konuştu. 

Yaklaşan yerel seçimler öncesi partilerde aday adayları belli olmaya başladı. CHP’nin Ankara’daki başkan adayının Murat Karayalçın olması beklenirken, SHP kökenli CHP üyesi Ali Özcan da İstanbul için aday adayı olduğunu açıklayan ilk isim oldu. 

Özcan, Elazığ doğumlu bir işadamı. İnşaat, turizm ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren birçok şirketin sahibi olan Özcan, 1999 seçimlerinde CHP’nin İstanbul için yaptığı ön seçimde tek aday olduğunu, ancak örgütün isteği üzerine Adnan Polat’ın adaylığı için çekildiğini anlattı.

Ön seçim çağrısı 

Adaylık için tek koşulunun partinin adayını ön seçimle belirlemesi olduğunu kaydeden Özcan, “Atama yaparsa herhangi bir talebim yok benim. Ön seçim olduğu zaman kim olursa olsun onunla yarışmak istiyorum. Bugüne kadar aday olarak ismi geçen Kemal Derviş ve Kemal Kılıçdaroğlu’yla da yarışalım. Böyle bir seçimde şansım çok. Rakibimin ismi çok önemli değil. Bizim örgüt isme ve tanınırlığa değil, emeğe ve hak etmeye önem verir” dedi. 

Solun yerel seçimlerde ön seçim uyguladığı zaman başarıya ulaştığını ifade eden Özcan şöyle devam etti:
“Ankara ve İstanbul’da ön seçim yapmışız seçim kazanmışız, aynı insanı 2. dönem atamışız seçim kaybetmişiz. 1973 yılında Vedat Dolakay Ankara’dan önseçimle kazandı. 1984’te atama yaptık Dolakay kaybetti. 1989 yılında halkın hiç tanımadığı ama örgütün tanıdığı Nurettin Sözen ön seçimle aday oldu, Bedrettin Dalan’ın elinden başkanlığı aldı. Sol, örgütsel iradenin aday belirlemede etkin olduğu seçimlerde başarı sağlamış ve seçim kazanmıştır. Ön seçim olursa kırgınlık küskünlük de olmuyor.”

‘Baykal örgüte güvenmeli’ 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’dan seçimler hakkındaki düşüncelerini paylaşmak ve adaylığını bildirmek için 3 hafta önce randevu istediğini ancak henüz kendisine dönüş yapılmadığını anlatan Özcan, Baykal’ın örgütüne güvenmesi gerektiğini kaydetti. Özcan seçimlere 4 ay kaldığını ve aralık ortasına kadar ön seçim kararının verilmesi gerektiğini ifade etti. 

Sosyal demokrat düşünce yapısını taşıyan partilerde demokratik ön seçimin parti içindeki dağınıklığı ortadan kaldıracağını anlatan Özcan, başkan olması halinde önceliği metro çalışmaları ile deprem hazırlığına vereceğini belirtti. 

Alevi kökeni sayesinde geçen seçimlerde tepki göstermek için sandığa gitmeyen insanlara hitap edebileceğini de belirten Özcan, her kesimin başkanı olacağını vurguladı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 15:47:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?