4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

'Ben bu işin peşini bırakmayacağım'

ABD'de geçirdiği trafik kazasının ardından tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Milli Yüzücü Merve Terzioğlu'nun babası Murat Terzioğlu, kızının ölümüne neden olanların peşini bırakmayacağını söyledi.

Amerikalı doktorların ceza almasını istediğini söyleyen acılı baba, "Kanımın son damlasına kadar savaşacağım" diye konuştu.


ABD'de üzücü bir kaza sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Merve Terzioğlu, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Ölümünün ardından yaklaşık 1 hafta sonra Türkiye'ye cenazesi getirilen milli yüzücünün babası Murat Terzioğlu, kızının ihmal yüzünden öldüğünü yineleyerek, sorumlular hakkında dava açacağını söyledi. Murat Terzioğlu, "Adli tıpta raporlar çıkacak, otopsinin sonucunu bekliyoruz. Kazanın ardından 5 gün sonra böbrek ameliyatına alınması da ayrı bir konu" diyerek Amerikalı doktorları suçladı.

Terzioğlu, 'Davacı olacak mısınız?' sorusuna "Mutlaka olacağım, oradaki insanların ceza almasını istiyorum. İnsanlar 'Amerika hata yapar mı?' diyor ama, Amerika hatanın en büyüğünü yapıyor, insanları taşeron olarak kullanıyor" diye cevap verdi.

"DAVAYI KAZANIRSAM VAKIF KURACAĞIM"
Dava yeri olarak her merciye müracaat edeceğini belirten acılı baba, "Her tarafa müracaat edeceğim, kanımın son damlasına kadar savaşacağım. Davayı kazandığımda para hiç önemli değil. Bir vakıf kurup kazandığım parayı buraya vereceğim. Benim olayım para pul değil. Gelecek para öğrencilere burs olarak verilecek. Yüzme sporunun gelişmesi için ne gerekiyorsa yapılacak, insanlık için çalışacağım" diye konuştu. Yeterli desteği göremediğini ifade eden Murat Terzioğlu, "Devletten, basın ve medya kuruluşlarından destek bekliyorum. Bugün bir taciz olayı oluyor, Avrupa Topluluğu ayağa kalkıyor, ama bu olaya kimse el atmıyor. Bu milli bir yüzücü" dedi. Amerikalı yetkililerden kendisini arayan olmadığını belirten Murat Terzioğlu, "Amerikalı yetkililerden hiç bir mesaj gelmedi, sadece Delta City Üniversitesi bir tören yaptı, orada Türk milli marşını okudular. Bu, bana bir Türk olarak büyük bir gurur verdi. çocuğum için her şeyi yapacağım" ifadelerini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 20:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?