20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Benka:Büyükşehir'le sorunumuz yok

Yıldız’daki Malta Köşkü’nün işletmecisi Benka Turizm Organizasyon Yatırım Tic. Ltd. Sti., İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tüm kira borçlarını ödediklerini açıkladı. Kiracı şirket, işletmecisi olduğu Malta Köşkü’nde, kesinlikle alkol servis etmediklerini bildirdi. Benka, köşkte içki içilmediğini, içki servisinin kira sözleşmesine de aykırı olduğunu vurguladı.

Benka, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna’nın görevinin son aylarında (Temmuz 2003) köşkü 3 yıllığına kiralamıştı. Köşk, aylık 15 milyar liraya (15 bin YTL) kiraya verildi. Kira kapsamında, sözleşmeye göre; Malta Köşkü Mutfağı, Malta Köşkü Pastanesi, Malta Köşkü Deposu, Malta Köşkü Çamaşırhanesi ve Pembe Sera da yer aldı.

Ancak, daha sonra iki taraf arasında yapılan anlaşmayla, kira 10 bin YTL’ye düşürüldü. Kira ücreti, sözleşmede şöyle ifade ediliyor: “Kiralama işinin muammen bedeli, ilk yıl için 150 milyar TL+KDV’dir. Sonraki yıllar için ilk yıl kirasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına ve kiralanana yaptığı en son zam oranı +KDV kadardır.”

Bu arada, taraflar arasında yapılan sözleşme gereği, Malta Köşkü’nde alkollü içki servis edilmeyecek. Sözleşmenin 42. maddesinde alkolle ilgili durum, şöyle anlatılıyor:"Kiracı, ailelerin huzur ve refahı ile özellikle gençlerin korunması, beden ve ruh sağlığı içinde hayatını sürdürmesi, gençlerin alkol düşkünlüğünden suçluluk ve benzer kötü alışkanlıklardan korunması için kiralananda her türlü alkollü içki (bira ve kapalı şişerler dahil) satamaz

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2005 Pazartesi 22:14:29
Güncelleme :14 Haziran 2005 Salı 08:54:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?