30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Benzine kazıklı protesto

Akaryakıta yapılan zam ve akaryakıttan alınan yüksek vergileri protesto eden Tüketiciler Birliği üyeleri, Topkapı'daki bir benzin istasyonuna konvoy halinde gelerek, araçlarına 1 TL'lik benzin aldı.

Tepkilerini dile getiren Tüketiciler Birliği üyeleri ile önünde eylem yaptıkları benzin istasyonunun sahipleri arasında gerginlik yaşandı.
Tüketiciler Birliği üyelerinden oluşan bir grup, 10 araçlık konvoyla Topkapı'daki bir benzin istasyonuna geldi. Akaryakıta yapılan zam ve akaryakıttan alınan yüksek vergileri protesto eden Tüketiciler Birliği üyeleri, araçlarına 1 TL'lik benzin alarak tepkilerini dile getirdi. Açıklama yapan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, "Petrol fiyatlarının sürekli yükselmesinin nedeni, tüketicinin mecburiyetini kötüye kullanan hakim firmaların yüksek kar arzusu, vergiler ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun denetimsizliğidir" dedi.

Kaya, dünyada varil fiyatlarının 60 dolara düşmesine rağmen pompa fiyatının zamlandığına dikkat çekerek, "Artışların fiyatlara yansımasına rağmen indirimlerin dikkate alınmaması, dağıtım firmalarının kar arzusundan ve sektöre hakim 5 büyük firma arasındaki kartelleşmeden kaynaklanmaktadır. Tüketicinin cebinde firmaları zengin edecek para kalmamıştır" diye konuştu.

Eylem nedeniyle işlerinin aksadığını belirten benzin istasyonu sahipleri, grubun yanına gelerek uyarıda bulundu. Grup ve işyeri sahipleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Uyarılar üzerine eylemlerini sona erdiren grup, benzini bittiği gerekçesiyle bir aracı iterek tepkilerini dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 14:28:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?