4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

BEOING 777-300ER'ler filoya katıldı

Türk Hava Yolları (THY) filosuna katılacak ''Boeing 777-300ER'' tipi uçakların gelişi nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir tören düzenlendi. THY Genel Müdürü Temel Kotil, "2009 yılı da havacılıkta bir kriz yılı olarak bekleniyor" dedi.


THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Airport Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, THY'nin serüveninde önemli bir kilometre taşına daha şahit olduklarını belirterek, ''Bugün aslında yeni bir ivmenin başlangıcıdır. Boeing 777-300ER uçakları gerek kapasite, gerek menzil itibarıyla THY'ye yeni bir değer katacak. Biz şunun farkına vardık. Bir işi mükemmel yapmak ile çok iyi yapmak arasında emin olun fark var. O zaman bu farkı biz de bir miktar daha gayret sarf ederek yaptığımız
işi en üst düzeyde yapmak üzere yeni bir yapılanma içine girdik. Ve first class uygulaması da bu çerçevede devreye girdi" dedi.


Önceki yıllarda THY'nin yapamadığı bazı hizmetlerin olduğuna işaret eden Karlıtekin, ''Tek bir ürün ile her türlü müşteri kesimi, menzil ve piyasaya hitap etmeye çalışıyorduk. Bu bazı dezavantajları da beraberinde getiriyordu. Ama artık THY olarak her müşteri kesimi, menzil ve piyasa dilimine uygun ürün getirerek yeni stratejinin temellerini atmış olduk. Boeing 777 uçaklarının filomuza hayırlar getirmesini diliyorum'' diye konuştu. Karlıtekin, THY'nin bu başarıyı elde etmesinin bir ekip işi olduğunu da belirterek, tüm THY çalışanlarına teşekkür etti.


THY Genel Müdürü Temel Kotil ise 2008 yılının sonuna yaklaşırken THY uçak filosuna Boeing 777-300ER uçaklarının katıldığı belirterek, ''Artık first class değil, suit class servisi başlatıyoruz'' dedi. THY'nin 2008 yılını yolcu sayısı ve ticari performans olarak çok iyi bir şekilde kapattığını ifade eden Kotil, şunları kaydetti:
''Biliyoruz ki 2008 bir kriz yılıydı. 2009 yılı da havacılıkta bir kriz yılı olarak bekleniyor. Buna rağmen THY yönetimi Boeing 777 uçaklarını filosuna katmakla ve ilave olarak da 4 adet Airbus 321 full business class uçağı servise almakla 2009 yılına ne kadar güvenle baktığını göstermiş oldu. THY son 5 yılda sürprizsiz büyüme içinde.

Önümüzdeki 5 yıl içinde de bu devam edecektir. Şu anda ihalesi devam eden 105 uçak var. Bu da asında ileriye güvenle baktığımızın bir göstergesidir. Bugünkü tanıtımını yaptığımız uçaklar suit class denilen Avrupa'da yalnızca bir hava yolunda, uzak doğuda 4 hava yolunda bulunan yüksek kalitede bir hizmeti servise koyuyor. Artık büyüme, karlılık gibi konuları aşan THY, marka ve kalitede dünyada bir numara olduğunu bugün herkese gösterecek''.


Kotil, Akdeniz ve Karadeniz adları verilen 2 adet Boeing 777 uçağının önümüzdeki Pazartesi günü servise başlayacağını ifade ederek, Ocak ayının ortalarında üçüncü Boeing 777 uçağının da THY filosuna katılacağını söyledi. Kotil, ''75. yılını kutlayan THY artık suit classda da hizmete devam edecek. Hayırlı olsun'' dedi.


Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru da, Boeing 777 uçaklarının THY Filosuna katılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, ''Bugün gerçekten Türk sivil havacılığı adına son derece dönüm noktası diyebileceğimiz bir gün. Ben Öncelikle THY yönetimini tebrik ediyorum. Her iki uçağımızın da Türk sivil havacılığı adına hayırlara vesile olmasını diliyorum'' diye konuştu.Arıduru, THY Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine de seslenerek, ''380'leri de Türkiye bekliyor hedef bu'' dedi.


Törene katılanlar ve basın mensupları daha sonra Atatürk Havalimanı apronunda bekleyen ''Akdeniz'' ve ''Karadeniz'' adlı Boeing 777-300ER uçaklarının yanına giderek, kurdele kesiminin ardından uçakları gezdi

İha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 15:52:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?