7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Beşiktaş'ta Greenpeace eylemi

GREENPEACE'DEN NÜKLEER SANTRAL EYLEMİ

Greenpeace üyeleri, Beşiktaş İskelesi'nde demirleyen Rainbow Warrior Gemisi önünde toplanarak, nükleer santrallere dikkat çekmek için eylem yaptı.

Greenpeace üyeleri, 'Nükleersiz bir Türkiye' sloganıyla İstanbul'a gelen bayrak gemisi Rainbow Warrior'un önünde toplandı. Yapılan açıklamalarda nükleer santral ve hidroelektrik santrallerin zararlarına değinildi. Açıklama yapan Greenpeace Akdeniz İklimi ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Koray Diker ise Karadeniz bölgesinin hala Çernobillin etkilerini yaşadığını ifade ederek, "Bu nedenle nükleer enerjinin daha kurulmadan bile kitleleri etkilediğini söyleyebiliriz. Greenpeace'nin raporu gösteriyor ki Sinop

ve Akkuyu gibi rüzgar enerjisi potansiyeli yüksek iki il sırf hükümetlerin enerji politikaları nedeniyle gelişemedi. Öte yandan Çeşme ve Bozcaada, Türkiye'nin en hızlı gelişen iki noktası. Otorite ve kurumlar gelişen rüzgar enerjisinin getirdiklerinden çok memnunlar. Oysa Sinop ve Akkuyu'nun bu şansını engellenmek, açıkça bir ayrımcılıktır" dedi.

Greenpeace üyelerinin ardından Küresel Eylem Grubu ve Yeşiller Partisi de Beşiktaş İskelesi'nde basın açıklaması yaparak, nükleer santrallerin etkilerine dikkat çekti.

GREENPEACE'DEN NÜKLEER SANTRAL EYLEMİ
GREENPEACE'DEN NÜKLEER SANTRAL EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 14:01:06
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 14:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?