30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Beşiktaş'ta sigara yasağı denetimi

Beşiktaş'ta sigara yasağının başlaması nedeniyle kafe ve benzeri kapalı alanlarda denetim yapıldı.

Yapılan denetimlerde işletme sahipleri, sigara yasağına ilişkin afiş asmaları ve kapalı alanlarda kül tablası bulundurmamaları konusunda uyarıldı.
 

İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'na bağlı ekipler Beşiktaş'ta sigara yasağına ilişkin denetim yaptı. Bir hemşire, zabıta ve polis memuru da denetimlerde yer aldı. İşletmeleri gezen denetim ekibi, sigara yasağına ilişkin tabela veya benzeri afiş olup olmadığını kontrol etti. Kapalı alanlarda kül tablası olup olmadığına da bakan ekipler, işletme sahiplerini yasağın kapsamı konusunda uyardı.

Denetim yapılan bazı işletmelerde sigara yasağına ilişkin tabela veya afiş bulundurulduğu gözlenirken, afiş asmamış olan işletme sahiplerine kaymakamlıktan ücretsiz afiş alabilecekleri belirtildi. Denetimler sırasında bazı işletme sahipleri, yasağın kapsamı konusunda henüz tam bir bilgiye sahip olmadıklarını belirterek, müşterilerin kapalı alanda sigara içmelerine izin vermeyeceklerini söyledi.

Öte yandan, bugün yapılan denetimlerde işletme sahiplerine ikazda bulunulurken, bir sonraki denetimlerde kül tablası bulunduran ve yasağa ilişkin afiş asmayan işletmelere bin 200 TL para cezası uygulanacağı öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 16:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?