20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Beyaz esaret tam vurdu

İstanbul’u 2 gündür etkisi altına alan ve kentte hayatı felç eden kar yağışı, bu akşam da etkisini sürdürdü. Bir çok yol, aniden bastıran kar nedeniyle trafiğe kapanırken, Üsküdar’da ahşap bir bina, çatısında biriken kar yüzünden çöktü. Olayda can kaybı olmadı.

Akşam saatlerinde aniden bastıran şiddetli kar yağışı, özellikle E5 Karayolu, TEM Otoyolu ve bağlantı yolları ile, şehir içindeki ana arterlerdeki trafiği olumsuz etkiledi.

Bir çok araç, karla kaplanan yollarda hareket etmekte zorlandı. Kayan araçlar yüzünden şehir içinde küçük çaplı kazalar meydana geldi. İlerlemekte zorlanan araçlara, çevrede bulunan vatandaşlar yardım etti. Özellikle E5 Karayolu ve TEM Otoyolu girişlerinde tedbir alan trafik ekipleri, zincirsiz araçların trafiğe çıkmasını engelledi. Zincir takmayan vatandaşlar, araçlarını yol kenarlarına çekerek zincir taktılar. Zincirsiz araçlar ise trafikten men edildi ve haklarında cezai işlem uygulandı.

Öte yandan, Üsküdar’da tarihi önemi nedeniyle yıkımına izin verilmeyen ahşap bir bina, olumsuz hava şartlarına yenik düşerek çöktü. Çengelköy Kemalettin Tuğcu Sokak’ta bulunan tarihi bina, akşam saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü. Çatısında biriken karların ağırlığına dayanamayarak, bir kaç saniye içerisinde yerle bir olan binanın içerisinde kimsenin oturmaması olası bir faciayı önlerken, çevredeki vatandaşlar tüm uyarılara rağmen binada herhangi bir önlem alınmamasından yakındılar.

Olay yerine gelen polis inceleme başlatırken, Kemalettin Tuncu Sokak uzun süre trafiğe kapalı kaldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 00:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?