1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Beyazıt'ta 16 Mart protestosu

Beyazıt'ta ayrı ayrı düzenlenen eylemlerde 1978 yılında 7 öğrencinin ölümü, 41 öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırı ile Halepçe katliamı protesto edildi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Eczacılık Fakültesi önünde 16 Mart 1978 yılında meydana gelen bombalı saldırıyı protesto eden Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi üyesi bir grup avukat slogan attı.

Aralarında avukatlık cübbeli olanların da bulunduğu grup adına basın açıklaması yapan Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi avukat Ebru Timtik, olayla ilgili yargılamanın hala devam ettiğini, davanın 16 Mart 2008'de zaman aşımına uğrayacağını söyledi.

Timtik, yargılanmamış her olayın, cezalandırılmamış her failin adaletin yerini bulmasına engel olduğunu ifade etti.
Avukatların ardından Beyazıt'ta toplanan bir grup öğrenci de “16 Mart'ı unutmadık, unutturmayacağız” şeklinde slogan atarak üniversitenin merkez binasının önüne geldi. Burada okulun bahçesinde toplanan başka bir grup da demir kapıyı zorlayarak bahçeden çıktı ve dışarıdaki grupla birleşti.

Eczacılık Fakültesi önüne gelen grup, bombalı saldırıda ölenler anısına saygı duruşundu bulundu, gitar ve bağlama eşliğinde şarkılar söyledi. Gruptakiler ellerindeki karanfilleri fakülte önünde bıraktıktan sonra dağıldı.

Eczacılık Fakültesi önünde bir başka grubun yaptığı eylemde de Halepçe katliamı ve 16 Mart olayları protesto edildi. Slogan atan grup, fakülte önüne karanfil bıraktıktan sonra buradan ayrıldı. Bu arada, Beyazıt Meydanı ve çevresinde sabah saatlerinden itibaren polis ekiplerince yoğun güvenlik önlemleri alındı.

a.a
Yayın Tarihi : 16 Mart 2007 Cuma 16:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?