4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Beyazıt'ta gergin yıkım

Anıtlar Kurulu'nun kararı ile harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Beyazıt Sahaflar Çarşısı'ndaki barakalar ile Okçularbaşı Caddesi'ndeki bazı iş yerlerinin sonradan eklenen kısımlarını yıktı.

Sabah saatlerinde çevik kuvvet ekipleri ile birlikte bölgeye giden yıkım ekipleri, ilk başta herhangi bir direnişle karşılaşmadı. İş yeri sahipleri dükkanlarına gelmeden başlanan yıkımda, iş yeri sahiplerinin gelmesiyle gerginlik yaşandı. Fatih Belediyesi'ne ait zabıta ekipleri, iş yerlerindeki malları kamyonetlere doldurarak Zabıta Müdürlüğü'nün depolarına götürdü.

İş yeri sahipleri, belediyenin kendilerine yıkımın ayın 23'ünde olacağını söylediğini ve bu sabahki yıkımdan haberlerinin olmadığını iddia ederek, tepkilerini dile getirdi. Toplanan malların birbirine karıştığını belirten dükkan sahipleri, hangi malın hangi dükkana ait olduğunu bilmediklerini söyledi. Durumdan şikayetçi olan esnaf, Fatih Belediyesi'nin kendilerine 2012'nin birinci ayına kadar ruhsat verdiğini öne sürerek, yanlarında getirdikleri belgeleri gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2011 Pazartesi 11:58:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?