30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Beyazıt'ta İsrail protestosu

Beyazıt Meydanı'nda toplanan binlerce kişi İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etti. Göstericiler Filistin'de ölenler için gıyabi cenaze namazı kılarken, İsrail bayraklarını ateşe verdi.

Beyazıt Meydanı'nda cuma namazı sonrası bir araya gelen binlerce kişi İsrail'i protesto etti. "Kahrolsun İsrail" sloganları atan göstericiler, İsrail bayraklarını ateşe verdi. Filistin'de ölenler için gıyabi cenaze namazının kılındığı gösteri sırasında, göstericiler Filistin bayrakları taşıdı.

Toplanan kalabalık adına basın açıklaması yapan Ahmet Ağırakça, "İsrail zulmediyor. Biz burada toplanarak bu zulme sessiz kalmadığımızı gösterdik. Hükümetinde bu konuda gerekenleri yapması gerekiyor. Bizim buradaki
mücadelemiz bir gün değil, Filistin özgür oluncaya kadar devam edecek" dedi.

Yazar İhsan Süreyya Sırma da, "Biz Filistin'e destek vermek için oraya gitmek istiyoruz ancak Mısır'ın başındaki firavun bizim oraya girmemize izin vermiyor. Biran önce İsrail'in mallarını boykot etmek istiyoruz. Buradan ABD ve AB'ye seslenmek istiyorum. İsrail sizi vurmuyorsa uzak olduğundandır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Filistin'de ölenler için dualar okunurken, küçük çocuklarında ellerini açarak dua ettikleri görüldü. Dualar okunurken bazı kadınların gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Öte yandan, gösteri sırasında Filistin bayrakları satanlar dışında, yakılması için İsrail bayraklar satılması dikkat çekti. Bayrak satıcıları ise İsrail bayraklarının daha fazla satıldığını söyledi.

Gösteriye katılanlardan Esra Kurt, "Allah Filistin'in yanındadır. Bizde burada Filistin'e destek veriyoruz. Onlar biliyoruz ki özgür kalacaklar. Zalimlerinde Allah cezasını verecektir. Tüm dualarımız özgür Filistin için" dedi. Libya'dan tatil için Türkiye'ye gelen ve gösteriye katılan Muhammed Geet de, "Burada gördüm ki Filistin'e yapılan gösterilerle destek olunuyor. Aynı zamanda börekler yapılıp satılarak, kazanılan paralarla destek olunuyor. Burada kazanılan paralar Filistin'e gönderiliyor.
Libya'dan buraya geldim. Orada da Türkiye'nin verdiği bu desteği heyecanla izliyoruz. Bugün burada da bu desteği görmek beni mutlu etti. İsrail çocukları Müslümanları öldürüyor. İsrail'i lanetliyoruz" diye konuştu.

İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Çukuryurt ise "Ben bir İmam Hatip Lisesi öğrencisi olarak bugün İsrail'i protesto etmek için buraya geldim. Filistin'de insanlar katlediliyor. İsrail'i lanetliyoruz. Allah'ın Filistin'in yanında olduğunu biliyoruz" dedi.
Çukuryurt daha sonra yanındaki arkadaşları ile birlikte Irak, Afganistan ve Filistin'in özgürlüğüne kavuşması için dua etti.

Gösteriye katılanlardan İmad Şahin de, "Bugün yine her zamanki gibi Filistin'deki kardeşlerimize destek vermek için buradayız. İsrail'i lanetliyoruz. İnşallah Filistin özgürlüğüne kavuşacak" şeklinde konuştu. Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen eylem olaysız şekilde son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 18:42:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?