3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Beyin eğitici Mindball tanıtımı

Beyin eğitici Mindball, Türkiye'de ilk defa Rahmi Koç Müzesi'nde basına tanıtıldı. 

İsveç Olimpiyat Merkezi ve Amerikan Askeri Akademisi ile finans, üretim, eğitim, bilim ve medya kuruluşlarının beyin eğiticisi olarak bilinen Mindball toplantısında ilk konuşmayı Mindball Ortadoğu Distribitörü ERG Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güngör yaptı. Güngör, sağlıklı bir bünye ve verimli düşünce için insanların çeşitli projeler ürettiklerini anlattı. 

Ünlü kurum ve kuruluşların bedenden çok beyinlerine idman yaptırma konusuna ağırlık verdiğini belirten Erkan Güngör, "İnsanlar bugün beynin çok küçük bir bölümünü kullanıyor. Eğer beyin idmanını sıklaştırırsak ve beyin idmanlarını daha bilinçli şekilde yaparsak bunun hem vücut sağlığına hem beyin sağlığına hem de ileride olası hastalıklara karşı vücudu koruma anlamında daha verimli, düşünebilme, daha performansımızı yükseltebilme anlamında çok büyük kazanımları olacağını düşünüyorum" dedi.

"PROFESYONELLERİN MİNDBALL'A İHTİYACI VAR" 

Mindball'u profesyonel dalda faaliyet gösteren herkesin ihtiyacı olduğuna inandıklarını belirten Güngör, "Sporcular, iş dünyasında önemli kararlar verme noktasında olan yöneticiler, lider kadrolar, eğitim kurumları, öğrenme zorluğu çeken, konsantrasyon zorluğu çeken öğrenciler ve özellikle dikkat ve sağlıklı, verimli düşünebilme becerisini kazanmak isteyen herkesin böyle bir konuya dikkat edeceklerini tahmin ediyorum" diye konuştu. 

İnsanların hızlanan hayat şartlarında daha hızlı karar alma zorunluluğu sebebiyle stres altında olduklarını, söz konusu stresin de yanlış karar verme noktasında önemli etken olduğuna işaret eden Güngör, "İşte bu cihazın en önemli faydalarından biri beyini daha rafine duruma getirip doğru kararlar vererek hayatı rantabıl kullanmaktır" dedi.

"STRES VE GERGİNLİĞİ GİDEREN ÜST DÜZEY BEYİN EĞİTMENİ" 

Toplantıda sunumu uluslararası beyin araştırmalarıyla tanınan Uzman Dr. Yusuf Özgür Çakmak gerçekleştirdi. 

Dr. Çakmak, özellikle stres üzerine yoğunlaştığı sunumunda, uzun süre stres altında kalanlarda sinir hücrelerinin zamanla tahrip olduğunu beraberinde nörolojik hastalıkların geldiğinde ortaya çıktığını söyledi. Dr. Çakmak Mindball'u belli sürelerde kullananlarda stres ve gerginliğe yönelik belirgin bir dayanıklılığın gözlemlendiğini belirterek şöyle konuştu: 

"Mindball'la haftada 3-4 defa yapılacak antrenmanlar insanları strese karşı korur. Dünyada Amerikan Askeri Akademisi, İsveç Olimpiyat Merkezi, Coca-Cola, MTV, BBC gibi ünlü firmalar Mindball'u özellikle kullanmaktadır. Mindball, aslında üst düzeyde bir beyin eğitmenidir. Kişiye ve zamana özgü bir düşünce bulmayı sağlar. Mindball, insanı rahatlatan, stresten arındıran ve sadece ona odaklanılan bir düşünceye ulaşma becerisini oluşturur."

"DR. YUSUF ÖZGÜR ÇAKMAK KİMDİR?" 

Mindball'un sunumunu gerçekleştiren Dr. Yusuf Özgür Çakmak, ABD Harvard Tıp Fakültesi - MIT, Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi, İtalya'da San Raffaele Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Japonya'da Meiji Üniversitesi'nde tamamlayıcı tıp ve beyin üzerine eğitim aldı ve çalışmalar yaptı. Marmara Üniversitesi'nde 2002 - 2006 yılları arasında beynin yapısı konusunda raporlamaya yönelik araştırmalara katıldı. Tamamlayıcı tıp ile ilgili çalışmaları önde gelen uluslararası bilimsel dergilerde yayımlandı. Dr. Çakmak'ın çalışmaları Harvard Tıp Fakültesi tarafından referans gösterildi ve Colarado State Üniversitesi ders notlarına girdi. Yeni biten araştırma çalışması ABD'nin üreme sağlığıyla ilgili önemli tıp dergilerinden Fertility and Sterility'de kabul edildi. Dr. Çakmak son olarak Japonya Nörobilim Topluluğu'nda gerçekleştirdiği incelemeler sebebiyle Kyoto'da ödül aldı. 2008 yılında gerçekleştirilen GATA Medikal Similasyon Projesi'nde bulundu. Bu ay içinde MD Anderson Tamamlayıcı Tıp Birimi'ne katılmak üzere ABD Houston'a davet edilen Dr. Çakmak, halen Complementary Thearpies in Medicine (Tıpta Tamamlayıcı Tedaviler) adlı dergi başta olmak üzere birçok yabancı dergide bilimsel hakemlik yapıyor.

"MİNDBALL HAKKINDA" 

"Beyin eğitmeni" olarak tanımlanan Mindball, kendi alanında lider durumda yer alıyor. ABD'de subay eğitim merkezi West Point, Coca-Cola, MTV, BBC, Philip Morris, Barclays Bank gibi birçok kuruluşun yönetim kadrosu, çalışanları ve öğrencileri için kullandığı Mindball, Nisan ayından itibaren ERG Grup çatısı altında Türkiye ve Ortadoğu'ya açılım yaptı. İsveç Smart Studio tarafından icat edilen Mindball yöntemi, İsveç Olimpiyat Eğitim Merkezi'nde olimpiyat sporcularının günlük eğitiminin bir parçası olarak yerini aldı. Mindball'un ürün yelpazesi Mindball Game, Mindball trainer ve Mindball Multiplayer'dan oluşuyor.

"ERG GRUP HAKKINDA" 

ERG Grup, 1981 yılında İstanbul'da kuruldu. Gayrimenkul alanında faaliyet gösteren şirket, 2006 yılından itibaren sağlık sektörüne girdi. ERG Grup'un sağlık alanındaki vizyon ve misyonu geleneksel Doğu tıbbını modern Batı tıbbıyla bütünleştiren cihazları hizmete sunmak. 

İstanbul Bakırköy'deki merkezinde ithalat ağırlıklı çalışan ERG Grup, Marmara Sağlık Sektörü İşadamları Derneği (MASSİAD) üyesi.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 11:47:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?