30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Beykoz'da 43 sandık açılmadı iddiası

CHP'nin Beykoz Belediye Başkan Adayı Alaattin Köseler, ilçedeki 43 sandığın açılmadığını iddia ederek, "Beykoz'da açılması gereken 43 sandık açılmamıştır. Beykoz'da 5 bin 604 geçersiz oy vardır" dedi.

The Marmara Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen Alaattin Köseler çeşitli iddialarda bulundu. Beykoz'da seçimlere şaibe karıştığını öne süren Köseler, "Halkın gerçek iradesinin ve gerçeğin su yüzüne çıkması engellenmiştir. Açılması gereken 43 sandık açılmamıştır. Beykoz'da 5 bin 604 geçersiz oy vardır. Bu oran çok yüksektir. Bununla ilgili İlçe Seçim Kurulu tarafından olumlu sonuç alınmıştır. Fakat 43 sandığın özellikle açılmaması ve direnç gösterilmesi noktasında buna anlam veremiyoruz. Bu sandıklar neden açılmıyor" diye konuştu.

Köseler, açılmadığını iddia ettiği 43 sandıktan çıkacak oyların Beykoz'daki seçim sonucunu etkileyecek nitelikte olduğunu savunarak, "43 sandığın açılmasını istiyoruz. Diğer partilerin de oyları sandığa yansımamıştır. Beykoz halkı sandıktaki hakkını almak için mutlaka mücadele edecektir. Engeller halksın, halkın iradesi sandıktan çıksın. Özellikle Çavuşbaşı'nda 5 mahalledeki 43 sandık açılarak oy pusularının takdimini istiyoruz. Şaibelerden kurtulmak için bu sandıkların açılmasını talep ediyoruz. Bazı zarflar açılmadığı halde, bazı partilere oylar yansıdı. Sayım günü Cumhuriyet Savcılığı'na yansıyan olaylar oldu. Olaylardan bir tanesi de boş çuval olayıdır. Ağzı kapalı mühürlü bir çuval bulundu" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 19:07:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?