3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Beykoz'da bir gecekondu kundaklandı

Beykoz'da bir gecekondu kimliği belirsiz kişilerce ateşe verilerek yakıldı. Erkan Başkaya isimli şahsın oturduğu gecekondu söndürüldüğünde ise korkunç manzara ortaya çıktı. 

Edinilen bilgiye göre Beykoz, Çiğdem Mahallesi, Dereyolu Caddesi üzerinde bulunan bir gecekondu saat 02.00'ta yanmaya başladı. Erkan Başkaya (33) isimli şahsa ait gecekondunun, kimliği belirsiz kişilerce ateşe verildiği iddia edilirken, kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, duruma müdahale etti. Çatısı ahşap olan gecekondu alev alev yanarken, olay yerine gelen Başkaya'nın ailesi ve komşuları, Kavacık ve Beykoz itfaiye gruplarının söndürme çalışmalarını telaşlı gözlerle izledi. Alevlerin söndürülmesinin ardından ise korkunç tablo ortaya çıktı. İtfaiye ekiplerinin yanan gecekonduda yaptıkları araştırmada Başkaya'nın yanmış cesedi bulundu. 

Durumu öğrenen yakınları sinir krizi geçirdi. Gecekondudaki soğutma çalışmalarının ardından polis incelemede bulunarak, failleri bulmaya yönelik bulgular topladı. Yapılan incelemenin ardından Başkaya'nın cesedi ambulansla Beykoz Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

Başkaya'nın kardeşi Ramazan Başkaya, kız kardeşlerinin eski eşi ile aralarında husumet bulunduğunu, geçtiğimiz günlerde de kavga ederek karakolluk olduklarını, bu sebeple eski eniştesi ve ailesinin gecekonduyu kundakladıklarını öne sürdü. Ramazan Başkaya, "Birkaç gün önce evi bastılar. Silah zoruyla uzaklaştırdım onları. Polisler bu yüzden beni copladı. Olayı gerçekleştirenler onlar. Polisin biran önce olayı aydınlatmasını istiyorum" dedi. Başkaya'nın amcasının oğlu olan Uğur Başkaya ile evli olan ve kısa süre önce boşanan Seda Başkaya ise gözyaşlarını tutamadı. Bu arad Erkan Başkaya'nın balıkçılık yaptığı kamyonu da evin önünde park edilmiş bir halde durması dikkat çekti. 

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 09:16:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?