4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Beykoz'da köpek katliamı

Beykoz Paşamandıra Köyü'nde yavrularıyla birlikte zehirlenen köpeklerden bazıları duyarlı vatandaşlar tarafından kurtarılsa da 4 köpek katledildi. 

Paşamandıra köyü, Değirmendere mevkiğinde meydana gelen olayda, İddialara göre ilaç kullanarak zehirlenen köpek, yeni doğurduğu yavrularının olduğu su kanalının içine geldi. Zehirlenen köpek yavrularının süt emmemesi için onlara sırtını dönerek yattı. Anne köpek ve yavrulardan ikisi su kanalının içinde ölürken aynı zehirden yediği iddia edilen bir köpek de olay yerine yakın bir yerde öldü. Zehirlenen iki köpekse vatandaşlar tarafından yoğurt yedirilerek kurtarıldı. 

Olay yerinin hemen yanında bulunan restoran sahibi Hüseyin Akıncı'nın olay yerine çağırdığı itfaiye ekipleri sopalarla önce 5 yavruyu kanaldan çıkardı, daha sonra annenin ölüsü çıkarıldı. 

Evinde 14 köpek, 36 kedi besleyen Hüseyin Akıncı olayla ilgili olarak "Hayvanların zehirlendiğini farkedince yoğurt yedirdik. Hayvanseverler gelip serum verdiler. Evimize geldiğimizde yavru seslerini duyduk itfaiyeye haber verdik. Anne ölmüş yavrular inliyordu. Köpekleri bizi sevmeyen birisi zehirlemiş olabilir ama zehir kesinlikle belediyeden alınıyor. Tarım ilacı olsa süründürür ama bu anında öldürüyor" dedi. Akıncı, bölgede sık sık bu tarz zehirlenmelerin yaşandığını da sözlerine ekledi. 

Beykoz Belediyesi yetkilileri ise suçlamaları kabul etmediklerini ifade ederek "Konuyla ilgili yasal takibat başlatacağız. Savcılığa suç duyurusunda bulunarak suçlular hakkında işlem başlatacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 09:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammedulus IP: 88.246.129.xxx Tarih : 29.07.2008 10:25:39

Allah çoluğunu çocuğunu sakat bırakır belki de bu pisliklerin, belki de kendileri bakarsınız belden aşağı felç olur, Allah'ın işi belli olmaz, onun yarattığı canlıları bu şekilde öldürme hakkı gören hayvanlar bedelini ödedikleri zaman ses çıkartma hakları yok. Yapın bakalım siz, elbet sonunda bedelini ödeyeceksiniz, bu köpeklerden daha beter hale gelebilirsiniz. Siz büyük konuşun, büyük oynayın, canınızın istediğini öldürün, bir de dinsiz ,köpekler emziren anneyi öldürmüşler. inşallah sizin çocuğunuz da en mutlu gününde yetim kalır.