30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Beykoz'da köpekler zehirlendi

Beykoz Cumhuriyet Köyü'nde çok sayıda kısırlaştırılmış ve küpeli köpek zehirlenerek öldürüldü. Köy sakinleri olaya büyük tepki gösterirken, veteriner hekim köydeki diğer köpekleri tek tek kontrol etti.

Cumhuriyet Köyü'nde gece geç saatlerde meydana gelen olayda iddiaya göre 8 köpek zehirlenerek öldürüldü. Haber verilmesi üzerine köye gelen belediye ekipleri ölmüş köpekleri toplayıp götürdü. Veteriner hekim Engin Özül, ölü köpekler toplandıktan sonra inceleme yaptığı sırada üzeri gazete kağıtlarıyla kapatılmış ölü bir köpek daha buldu. Sıcaktan karnı şişen ve çevreye çok kötü koku saçan köpeği inceleyen Engin Özül, köpeğin kısırlaştırılmış ve küpeli olduğunu tespit etti. Gece köpeklerin sürekli havladığını söyleyen Engin Özül, "8 köpek öldürüldü, muhtemelen zehirlenerek öldürülmüşler. Çevrede yaptığımız aramalarda çöpe atılmış köfte ve tavuk kanadı bulduk. Bunların üzerinde de bir toz kaplıydı muhtemelen bunlarla köpekleri zehirlediler, kimin yaptığını bilmiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, bahçesinde köpekleri olan köy sakinleri olaya büyük tepki gösterirken, kendi köpeklerine de zehirli yiyecek verilip verilmediğini kontrol ettirdi. Veteriner Engin Özül, köy sakinlerinin bu isteği üzerine bağlı köpekleri tek tek kontrol edip zehirlenme vakası olup olmadığını araştırdı. Zehirlenen köpeklerin belediye ekipleri tarafından götürüldüğünü söyleyen köy sakinleri, kendi çektikleri fotoğrafları göstererek tarım ilacı kullanılmış olabileceğini söyledi.

Zehirlenerek öldürülen köpeklerin bazılarının kullanılan zehrin etkisiyle derilerinin yüzüldüğü ve parçalandığı görüldü. Zehirlenen köpeklerle ilgili olarak bazı köy sakinleri tepki gösterirken bazıları da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yazı yazarak köpeklerin toplatılmasını istediklerini söyledi. Konuyla ilgili olarak jandarmanın inceleme yaptığı öğrenilirken, köy sakinleri de sorumluların bulunması için gerekli yerlere tekrar müracaat edeceklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 16:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?