3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Beykoz'daki ölüm kavşağında eylem

Sık sık ölümlü kazaların meydana geldiği Beykoz'daki Elmalı köyü kavşağında eylem yapan vatandaşlar, yetkililerden kavşağa çözüm bulmalarını istedi.

Beykoz'daki Elmalı köyü kavşağında dün akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 70 kişilik grup, sık sık ölümlü kazaların meydana geldiği kavşağa çözüm bulunması için eylem yaptı. Gruba geçtiğimiz günlerde içinde bulunduğu aracın üzerine vinç devrilmesi üzerine hayatını kaybeden Nezahat Türkoğlu'nun eşi ve Mustafa Türkoğlu ile oğlu Ahmet de katıldı. Öce şerit çekerek yolu trafiğe kapatmak isteyen grup, araya giren muhtar ve vatandaşların uyarıları üzerine yolu kapatmak vazgeçerek yürüyüşe geçti. Zaman zaman yol kapatma ve yürüme konusunda anlaşmaya varamayan eylemciler kendi aralarında tartıştı. Grup, daha sonra ellerindeki pankartlarla kazaların meydana geldiği kavşağa kadar yürüdü. Kavşakta bu zamana kadar hayatını kaybedenlerin isimlerinin bulunduğu siyah bir çelenk önünde basın açıklaması yapan mahalle sakinleri, artık aynı yerde ölüm istemediklerini, yetkililerin buradaki soruna bir çözüm bulmasını istedi. Eylem sırasında güvenlik tedbiri alan jandarma ekipleri bir taraftan da yeni bir kazanın yaşanmaması için kavşağa yaklaşan arabaları yavaşlatarak ilerlemelerini sağladı.

Yapılan basın açıklamasının ardından eyleme son verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 14:21:43
Güncelleme :8 Kasım 2008 Cumartesi 14:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DÖNDÜ YILMAZER IP: 78.172.174.xxx Tarih : 9.11.2008 13:46:12

ARTIK BU ÖLÜM KAVŞAĞINDA KİMSENİN ÖLMESİNİ İSTEMİYORUZ,YETKİLİ KİŞİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ BEYKOZ KAYMAKAMIMIZA GÖSTERMİŞ OLDUĞU İLGİDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ BURADA KAVŞAKTAN BAŞKA YAPILAN GEÇİCİ ÖNLEMLERİN KAZALARI ÖNLEYECEĞİNE İNANMIYORUZ.O İNSANLARIN TOPRAĞA GÖMÜLDÜĞÜ GİBİ BİRGÜN BU İŞİN SORUMLULARIDA SANDIĞA GÖMÜLECEK.EĞER BU YOL VİLLALARIN OLDUĞU YERDE OLSAYDI YİNE AYNI İLGİSİZLİK DUYARSIZLIK DEVAM EDECEK MİYDİ..HALKIMIZIN YANINDA OLMAYAN BİZİM SEÇTİĞİMİZ MİLLETVEKİLLERİ NERDE???????SORUYORUM SİZE!!!!!!!!!BU KAVŞAĞIN YAPILMASI İÇİN DAHA KAÇ TANE CANIN TOPRAĞA GİRMESİNİ BEKLİYORSUNUZ???ACABA BU KONUYLA İLİGİLİ YETKİLİ KİŞİLERİN YAKINLARI BU YOLDA ÖLSEYDİ AYNI DUYARSIZLIK DEVAM EDER MİYDİ:?SİZİ VİCDANINIZLA BAŞBAŞA BIRAKIYORUM....TABİİİİİİİİİİİİ ODA VARSA!!!!