4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Beykozlu fırıncılar bir araya geldi

Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Beykoz ilçesindeki fırıncılar ile Ramazan ayı öncesinde bir araya gelerek çalışmaları ve hazırlıkları değerlendirdi. Ülke genelinde yaşanan ekmek israfının konuşulduğu toplantıda Ergül, esnafa israfı önlemenin yollarını anlattı. 

Beykoz Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde yapılan toplantıya Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül'ün yanı sıra Beykoz Ekmek Sanayicileri Sendikası Başkanı Mustafa Gemici, Beykoz Belediyesi Zabıta Müdürü Hakkı Emanet ve ilçede kayıtlı 72 fırından temsilcileri katıldı. 

Esnafın istek ve şikayetlerini dile getirme fırsatı bulduğu toplantıda denetimlerden, artırılan ekmek gramajlarına, ilçede yeni fırın açılmasından esnafın yaşadığı sorunlara kadar pek çok konu konuşuldu. Ülke genelinde her gün üretilen 123 milyon ekmekten 6 milyon adedinin çöpe gittiğine dikkat çeken Başkan Ergül, esnaftan israfı önlemeye yönelik çalışmalara önem vermesini ve bayat ekmekleri değerlendirmesini istedi. 

Toplantı sonunda esnafa, paçadan tiride, pizzadan kayganaya kadar içinde bayat ekmeklerle yapılan 30 farklı tarifin yer aldığı notlar dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 12:26:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?