30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Beylikdüzü'nde ilginç dökümanlar

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nın yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına aldığı Beylikdüzü'nün eski belediye başkanı Vehbi Orakçı'nın da aralarında bulunduğu şüphelilerin belediye ve yan kuruluşu olan Beyaş Turizm Sağlık İnşaat A.Ş'de yolsuzluk yaptığı öne sürülüyor.

Operasyonlar kapsamında toplam 24 kişi gözaltına alınırken, Vehbi Orakçı örgüt yöneticiliği ile suçlanıyor.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2008/12484 sayılı soruşturması kapsamında bugün sabah 07.00'da eş zamanlı olarak operasyon başlattı. Avcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Fatih, Güngören ve Küçükçekmece ilçeleri başta olmak toplam 33 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında örgüt üyeliği ile suçlanan Beylikdüzü'nün eski belediye başkanı Vehbi Orakçı başta olmak üzere belediye personellerinin de
aralarında bulunduğu toplam 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin, jandarmadaki sorgusu sürüyor.

Beylikdüzü'nün eski belediye başkanı Vehbi Orakçı'nın liderliğini yaptığı iddia edilen örgütün Beylikdüzü Belediyesi ve yan kuruluşu olan Beyaş Turizm Sağlık İnşaat A.Ş.'de yolsuzluk yaptıkları öne sürülüyor. Orakçı'nın da aralarında bulunduğu şüpheliler "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "ihaleye fesat karıştırmak", "rüşvet almak" ve "görev ve unvanı kötüye kullanmak"la suçlanıyor. Örgütün bu yolla haksız kazanç elde ettiği belirtiliyor.
Operasyonlar kapsamında muhtelif çaplarda 5 adet tabanca, 277 adet tabanca fişeği, bol miktarda doküman ve muhtelif belgeler, sahte kredi kartları, kaşeler ve avukat tanıtım kartları da ele geçirildi. 
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 18:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?