4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Beyoğlu'na dev kültür merkezi

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile işadamı İnan Kıraç arasında imzalanan protokol gereği eski Tepebaşı TÜYAP binası yıkılarak yerine Suna Kıraç Kültür Merkezi yapılacak. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve işadamı İnan Kıraç, Tepebaşı'nda ortak bir basın toplantısı düzenleyerek proje hakkında bilgi verdi.
Projenin ilk olarak 2005 yılında gündeme geldiğini söyleyen Topbaş, "Ama o günden bu güne bir gelişme sağlanamadı. Bilindiği gibi bu arsa üzerinde yüzde 25 lik pay hakkı TRT'ye ait. Yeni TRT başkanı tam bir iş adamı gibi düşünerek haklarını satmaya karar verdi" dedi. 

TÜYAP binasının kültür merkezi yapılmasının amaçlandığını ifade eden Topbaş, "Buranın yaşatılması için önemli bir kaynağa ihtiyacımız var. İnan Kıraç Bey ile biz her konuda anlaştık. Şimdi TRT genel müdürü ile de bir araya gelerek projeye son halini vereceğiz Umut ediyorum ki yeni yıla girerken bunun temelini atarız" diye konuştu.
Topbaş, yapılacak Kültür Merkezi'nin dünyanın en büyüğü olma özelliğini taşıyacağını da ifade etti. 

İşadamı İnan Kıraç ise TUYAP'ın kendisi için manevi değeri olduğunu belirterek, "Amacım eşim Suna Kıraç'ın ismi ile anılması ve onun burada yaşatılmasıdır. Bu nedenle sayın Kadir Topbaş ve sayın Başbakan ile bu konuyu defalarca görüştüm. Buranın yıkımı kolay değil. Mesai saatleri dışında bölüm bölüm yıkılacak. Yıkıldıktan sonra ise en kısa sürede bitirmek istiyorum" şeklinde konuştu. 

Suna Kıraç Vakfı olarak en büyük yatırımlarının bu kültür merkezi olacağını anlatan Kıraç, "Kültür merkezinin altına 2 bin araç kapasiteli bir otopark ve kitap satış dükkanları olacak. Buradan kazanılacak para elbette içinde çalışan personeli ve binayı finanse etmeye yetmeyecek. Vakıf olarak toplan 300 trilyon gibi bir bütçe ayırdık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 14:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?