3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Beyoğlu'nda AİDS yürüyüşü

Pozitif Yaşam Derneği tarafından 1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle, AIDS hastalığına dikkat çekmek için yürüyüş düzenlendi. 

Beyoğlu Tünel'de toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, ellerinde "Test yaptırın", "HIV artık ölümcül değil" yazılı pankart ve döviz taşıdı. Oyuncu Mehmet Ali Alabora'nın katılarak destek verdiği etkinlikte Prof. Dr. Deniz Gökengin grup adına bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Deniz Gökengin, "Bugün "Korkma, bilgilen" diye sesleniyoruz. Maalesef AIDS'in sosyal ilişkilerle bulaşabileceği zannediliyor. Ama bu böyle değil. AIDS ile yaşayanlar anne, babaları ve aileleri ile belirli koruma önlemlerine uymak koşuluyla sağlıklı bir ilişki sürdürebilip ve hatta evlenebiliyorlar. HIV'den tamamen kurtulmak mümkün değilse de barışık yaşamak mümkün. AIDS olduğunuza dair bir kuşkunuz varsa test yaptırmalı ve her ilişkide kondom bulanmalıyız" dedi. 

Etkinliğe katılanlar kurulan dilek ağacına, kağıtlara yazılan dileklerini asarken, vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Etkinliğe destek veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'da, kısa bir süreliğine etkinliğe katıldı. 

Tünel'de yapılan basın açıklamasının ardından grup, Sanba İstanbul dans grubu eşliğinde Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü. Renkli görüntülerin oluştuğu yürüyüşün ardından etkinlik sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 14:15:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?