2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Beyoğlu'nda bina çöktü: 1 yaralı

Beyoğlu'nda, demirleri tinerciler tarafından sökülünce güçsüz kalan 3 katlı bina çöktü. Olayda, demir toplamak için binada bulunan bir genç yaralandı. 

Öğle saatlerinde meydana gelen olayda, Dolapdere Caddesi Kurtuldu Sokak'ta bulunan 3 katlı boş binanın büyük bölümü gürültüyle çöktü. Çökme sırasında, demir toplamak için binada bulunan 19 yaşındaki İdris Çakmaklı yaralandı. Başından yaralanan Çakmaklı, Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Kolonlardaki demirleri tinerciler tarafından satılmak için sökülen binanın, son yağmurlardan sonra iyice esnediği belirlendi. Sokak sakinlerinden Meriye Gülpare, "Demir almak için binaya giriyorlar. Daha önce çok uyardık. Bina yavaş yavaş yıkılıyordu zaten. Bugün iyice yıkıldı. Benim evim de zarar gördü" dedi. 

Mahmut Topuz ise, tinercilerin sık sık binaya girdiklerini belirterek, "Para kazanmak için binanın demirlerini söktüler. Ben her defasında uyarıyordum. Son yağışlardan sonra iyice esnemeye başladı. İçindeki malzemeleri alarak binanın çökmesine neden oldular. Bindikleri dalı kestiler" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 17:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?