30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Beyoğlu'nda kapkaç bilmecesi

Beyoğlu'nda bir lokantada yemek yerken çantasının çalındığını öne süren Yunan turist polise başvurdu.

Lokantaya gelen polislere, çantasını çalan kişiyi görmediğini söyleyen kadın turist, lokantadaki garsonlardan şüphelendiğini söyleyince olay içinden çıkılmaz bir hale dönüştü.

Olay Beyoğlu Talimhane'de bulunan bir lokantada meydana geldi. İddiaya göre, Türkiye'ye tatile gelen 4 Yunan öğretmen, Talimhane'deki bir lokantada yemek yedi. Daha sonra hesabı ödeyen öğretmenlerden Georgia Karagayannu çantasının çalındığını söyleyerek polisi çağırdı. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, kadın turistle konuştu. Karagayannu yemek yediği sırada oturduğu sandalyede asılı olan ve içinde cep telefonu ile kredi kartlarının bulunduğu çantasının çalındığını öne sürdü.

Polise çalan kişiyi görmediğini söyleyen Karagayannu , garsonlardan şüphelendiğini belirtti. Hırsızlık suçlaması ile karşı karşıya kalan garsonlar ise Yunan öğretmene tepki gösterdi. Lokanta çalışanları ile turistler arasında tartışma yaşandı. Bunun üzerine garsonlar daha önce lokantada unutulan bir kamerayı göstererek, "Bu kamerayı burada unuttular, sapasağlam duruyor. Sahibini arıyoruz" diyerek kendilerini savundu.

İşin içinden çıkamayan polis bu kez çalındığı öne sürülen telefonun numarasını aradı. Telefonun çalması üzerine polis Yunan turiste, "Hiçbir hırsız çaldığı telefonu açık unutmaz. Siz telefonu bir yerde unuttunuz herhalde" dedi. Kadın öğretmen ise lokantada yemek yediği sırada telefonla konuştuğunu belirterek, ısrarla çantasının çalındığını söyledi. Ne yapacağını şaşıran polis ekipleri ise Karagayannu'yu polis merkezine davet etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 15:17:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?