30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Beyoğlun'da zabıtanın dilenci avı

Beyoğlu Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri ilçede dilenci avına çıktı. Bacaklarındaki protezleri çıkartıp dilenen bir şahıs ile çocuklarıyla birlikte dilenen kadınlar ekiplere zor anlar yaşattı.

Ramazan öncesi şehir dışından çok sayıda dilencinin Beyoğlu'na gelmesi üzerine Beyoğlu Belediyesi zabıta ekipleri harekete geçti. Ekipler Beyoğlu ve çevresinde dilenci avına çıktı. İlk olarak protez bacaklarını çıkararak dilenen bir vatandaşı yakalayan ekipler, uzun süre şahsın bacaklarını takarak ayağa kalkmasını bekledi.

Dilenci daha sonra yürüyerek araca bindi. Zabıta ekiplerinin ikinci adresi Taksim Gezi Parkı oldu. Burada da dört kadının küçük yaştaki çocuklarıyla birlikte dilendiklerini belirleyen ekipler hemen harekete geçti. Uzun süren kovalamacanın ardından kadınlar çocuklarıyla birlikte yakalandı. Dilenci kadınlar basın mensuplarının sorularına, " Dilenmiyor, oyun oynuyoruz." diye cevap verdi.

Zabıta ekipleri daha sonra İstiklal Caddesi'ne hareket etti. Burada da bir dilenci kadını ekipler kıskıvrak yakaladı. Çocuğuyla dilenirken yakalanan kadın, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına saldırdı. Daha sonra Ağa Camii avlusuna giren ekipler burada da yaşlı bir kadını torunuyla birlikte yakaladı. Dilenci kadın ağlayarak," Edirne'den geldim. İlk işim. Bu çocuk benim torunum. Beni bırakın " dedi. Ancak zabıta ekipleri kadını da araca götürdü. Dilenciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dilenci Kampı'na götürülürken, her birine Kabahatler Kanunu'na göre 69 TL para cezası kesildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 12:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?