3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Beyoğlû'nun ilginç mekanı

Ali Biber, geçen yıl İstanbul Beyoğlu’ndaki Oldcity adlı mekanı alıp bir komedi kulübüne dönüştürdü. Yeni adı Oldcity Live&Comedy Club olan mekanda her gün stand-up ve doğaçlama tiyatro yapılıyor. Ayrıca hızını bunlarla alamayanlar için de cuma ve cumartesi geceleri 24.00’ten sonra Jukebox ve Nevermind’dan canlı müzik var.

Oldcity Live&Comedy Club aslında dört yıl önce bar olarak kuruldu, haftasonları da canlı müzik yapılıyordu. Daha önce Mojo ve The Line gibi mekanları işletmiş Ali Biber yaklaşık 15 ay önce burayı devraldı.

Hedefi bir komedi kulübü kurmaktı: "The Line’ın işletmesini yaparken Jim Carry’nin Aydaki Adam adlı filmini izledim. Komedi kulübünde geçiyordu. Onu izlerken çok eğlendim ve neden Türkiye’de böyle mekanların olmadığını düşündüm. Ama bu fikrimi çalmasınlar diye uzun süre saklı tuttum. Oldcity’yi alır almaz hemen işe koyuldum."

Ali Biber’in aslında yakından ya da uzaktan tiyatro ve stand-up’la bir ilişkisi yok. Onun tek derdi ülkede Cem Yılmaz, Beyaz, Ata Demirer ya da Yılmaz Erdoğan gibi isimlerin çoğalması ve insanların daha çok gülebilmesi. Bunun için çevresindekilere ve yurtdışındaki önemli komedi kulüplerine danışarak işe koyuldu. Ve 1 Nisan 2007’de "Şaka gibi açılış" sloganıyla mekanı açtı.

DOĞAÇLAMA TİYATRO

Biber, mekanı açtığından beri sürekli gelen stand-up başvurularıyla uğraşıyor: "Şimdiye kadar 500’den fazla kişi stand-up gösterisine çıkmak için başvurdu. Benim de bunları bir şekilde elemem gerekiyordu. Ve onları daha iyi anlayabilmek için kendim de bir buçuk aylık bir çalışmanın ardından üç hafta sahneye çıktım. İlkinde çok heyecanlandım, ikincisi süper geçti herkesi çok güldürdüm ama üçüncüsü daha iyi olacak diye beklerken en kötü gösteri oldu. Bu deneyimi yaşayarak başvuruda bulunanların sahnedeki psikolojisini artık çok daha iyi anlıyorum."

Biber, Oldcity Live&Comedy Club’ta sadece stand-up’a değil, tiyatroya da yer verdi. Özellikle son yıllarda revaçta olan doğaçlama tiyatroya ilgi büyük. 120 kişi oturma kapasitesi olan mekana, cumartesi akşamları doğaçlama tiyatro sahneleyen Yersiz Oyuncular’ı seyretmeye gidecekseniz, rezervasyon yaptırmanızda fayda var.

SİZ DE SAHNEYE ÇIKIN

Siz de stand-up konusunda yetenekli olduğunuzu düşünüyorsanız pazar günleri saat 19.00’da başlayan "Amatörler Gecesi Performans Stand-up Show & Çık Konuş"ta sahne alabilmek için Turnacıbaşı Sokak No:1-C Beyoğlu adresinden ya da 0212 244 28 96 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

HER GÜN KAHKAHA

Pazartesi: Tiyatro Kılçık/Ayşegül Sıkıntıda saat 21.00

Salı: Tiyatro Kılçık/Ayşegül Hindistan’da saat 21.00

Çarşamba: Kraliyet Tiyatrosu/Hastasıyız saat 21.00

Perşembe: 21.00’den itibaren sırasıyla stand-up’çılar sahnede: Ömür Okumuş, Mesut Süre, İlker Gümüşoluk, Nezir Kılıç

Cuma: Saat 21.00’de stand-up Ayşegül Günay, saat 22.00’de doğaçlama tiyatro Kuru Sıkı, saat 24.00’te canlı müzik Jukebox

Cumartesi: Saat 16.30 ve 20.30’da doğaçlama tiyatro Yersiz Oyuncular, saat 22.30’da stand-up Nuri Bıçakçıgil, 23.00’te Tarkan Bulut ve 24.00’ten sonra canlı müzik Nevermind

Pazar: Saat 19.00’da Amatörler Gecesi Performans Stand-up Show & Çık Konuş, saat 21.00’den sonra sırasıyla Nuri Bıçakçıgil ve Emre Taştekin stand-up’ları.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 17:24:27
Güncelleme :22 Mart 2008 Cumartesi 17:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
banu IP: 85.97.160.xxx Tarih : 19.04.2008 13:21:27

manyak komikler izleyin ve takdir edin kolay değil oralara çıkıpda doğaçlama yapmak alkışlayın hemde ayakda