30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Biber gazlı gasp şebekesi çökertildi

BİBER GAZLI SUÇ ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Eyüp ve Sarıyer'de piknik alanlarında gezenleri biber gazı ile etkisiz hale getirdikten sonra silahla korkutup gasp eden şebeke çökertildi. Zanlıların cinayet, uyuşturucu madde ticareti ve hırsızlık gibi suçlara karıştıkları tespit edildi. Operasyonda ele geçirilen başkomiser rütbeli polis gömleği ve şapkası ise dikkat çekti.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, son dönemde Eyüp ve Sarıyer'de cinayet, uyuşturucu madde ticareti, ev ve işyerlerinden hırsızlık, piknik ve mesire alanlarında gezenlerin biber gazı ile etkisiz hale getirilip gasp edilmesi olaylarındaki artış üzerine harekete geçti. Gelen ihbarları değerlendiren jandarma ekipleri, suç şebekesinin peşine düştü. Yapılan araştırmalarda organize bir şekilde çalışan şebekenin, piknik ve mesire alanlarına gezmeye gelen vatandaşları biber gazı ile etkisiz hale getirip, bıçak

veya silahla korkutarak gasp ettikleri kaydedildi. Şebeke üyesi 5 kişinin kimlik ve adres bilgilerine ulaşan jandarma ekipleri zanlıları takibe başladı. Yapılan takip ve çalışmalar sonrası zanlılara yönelik 18 Kasım 2009 günü 4 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda yakalanan A.İ., Y.İ., D.İ. ve Ü.K. gözaltına alındı.Şebeke üyesi S.Ç., isimli şahsın ise uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 25 Ekim 2009 tarihinde tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildiği tespit edildi.

Yakalanan şahıslarla birlikte; 1 adet 9 mm çapında tabanca, 2 adet otomobil, 1 adet biber gazı, 1 adet başkomiser rütbeli polis gömleği ve şapkası, 1 adet seyyar tepe lambası, 3 adet güneş gözlüğü, 1 adet tabanca şarjörü, 12 adet 9 mm çapında tabanca fişeği, 12 adet bıçak, 8 adet cep telefonu, 4 adet bayan kol çantası, 1 adet erkek cüzdanı, 12 adet kol saati, 5 adet sim kart, 5 adet araç ruhsatı, 5 adet çalıntı oto teybi, 17 adet araç şasi numaratörü, muhtelif cins ve miktarda çalıntı araç yedek parçaları ile 17 adet cep telefonuna ait hafıza kartları ele geçirildi.

Yakalanan şüpheliler sorgulanırken, mağdurlar tarafından da teşhis edildi. Yapılan araştırmalar sonucu 1 Ekim 2009 tarihinde Sarıyer Zekeriyaköy'de A.Y. isimli şahsın öldürülerek gasp edilmesi, 9 Ocak 2009'da Alibeyköy'de polisle silahlı çatışmaya girilmesi, 10 Kasım 2009 tarihinde ise emekli polis memuru Y. Ş.'nin silah, para ve cep telefonunun gasp edilmesi olayları ile birlikte 30'a yakın faili meçhul olayın aydınlatıldığı kaydedildi. Mağdurlar tarafından teşhis edilen 4 şüpheli, ifadelerinin

alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 3'ü tutuklanırken, 1'i serbest bırakıldı.

BİBER GAZLI SUÇ ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
BİBER GAZLI SUÇ ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 11:39:03
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 15:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?