3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Bıçaklı saldırgan polise acımadı

Beşiktaş'ta devriye görevi yapan sivil polis memuru, şüphelenerek kimlik sorduğu kişinin bıçaklı saldırısında şehit oldu.

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis Memuru Naci Soydan (23), bir meslektaşıyla Levent'te sivil olarak devriye görevine çıktı. Söğüt Sokakta durumundan şüphelendiği Mustafa M'ye kimliğini soran Soydan, bu kişinin bıçaklı saldırısına uğradı.

Naci Soydan, kalbine isabet eden bıçak darbesiyle ağır yaralanırken, olay yerinden kaçmaya çalışan Mustafa M, diğer polis memuru tarafından yakalandı.

Soydan, kaldırıldığı Özel Levent Cerrahi Hastanesinde hayatını kaybetti.

Hastane önünde gazetecilere açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, hayatını kaybeden polis memurunun devriye görevi yaptığını belirterek, olayın, şüphelendiği bir şahsa kimlik sorması sonucu gerçekleştiğini söyledi.

Cerrah, Naci Soydan'ın asayişi sağlamak için görevi başında şehit olduğunu ifade ederek, tüm polis teşkilatına baş sağlığı diledi.

Bir gazetecinin, Türkiye genelinde polise yönelik saldırıların arttığına ilişkin değerlendirmesi üzerine Cerrah, ''Evet. Polis teşkilatı silahlı bir güç. Görevi de bellidir, asayişi sağlamaktır. Mutlaka bu görevi yaparken şehit olmak da var. Vatan için, milletimiz için, asayişi sağlamak için her türlü tedbiri alırız'' dedi.
aa
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2006 Perşembe 22:16:43
Güncelleme :9 Kasım 2006 Perşembe 22:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?