30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bilardo ustaları Bayrampaşa'ya geliyor

Bayrampaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Bilardo turnuvası dünya şampiyonlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

24 Şubat-01 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek ödüllü turnuva, Bilardo tutkunlarını bir araya getirecek.

Bayrampaşa Belediyesi tarafından Platin Bilardo Kulübü işbirliğinde düzenlenen turnuva’ya 64 yarışmacı katılacak.

Yarışmacılar, üç bant disiplininde turnuvalarda dereceye girmiş lisanslı sporcular ile kulüp ve Türkiye Bilardo Federasyonunun sıralaması baz alınarak oluşturulacak.

Tayfun Taşdemir (Takımlar Dünya Şampiyonu, dünya üçüncüsü) Adnan Yüksel (Takımlar Dünya Şampiyonu), Murat N.Çoklu (Takımlar Dünya Şampiyonu, Avrupa Şampiyonu), Yılmaz Özcan (Dünya Şampiyonu), Can Çapak (Dünya ve Avrupa Gençler üçüncüsü), Bora Karatay (Türkiye Modern Bilardo Kurucusu, sayısız Türkiye şampiyonluğu) ile sanatçı Baha da turnuvaya katılacak yarışmacılar arasında yer alacak.

24 Şubat tarihinde başlayacak ve 01 Mart tarihine kadar devam edecek Bilardo turnuvası Üç Bant disiplininde gerçekleştirilecek. Dereceye girenler kupa ve madalyanın yanı sıra derecelerine göre 150 TL. - 5000 TL. arasında ödülün de sahibi olacak. Turnuva www.bayrampaşa.bel.tr ile www.bilardoplatin.com internet adresinden de canlı yayınlanacak.

Bilardo’nun spor dünyası kategorisinde yer alan bir spor olmasına rağmen ülkemizde bugüne kadar çok fazla gelişmediğini belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge; futboldan, atletizme, satrançtan, tenise, tekvandodan bilardoya kadar her spor dalını gençlere sevdirerek yaygınlaştırmayı amaçladıklarını söyledi.
 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 11:08:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?