30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bilginin paylaşım noktası

Devir teknoloji, dolayısıyla bilgi devri. Çağın gereği olan bilginin süratle paylaşılması, toplumların kalkınmasına yönelik en önemli basamak...

Bilgideki yenilenme paylaşımdaki devinimi de zorunlu kalıyor. Bayat bilginin eğitimdeki işgal edici yeri, interaktif paylaşım ile yerini güncel verilere terk ediyor.

Bilgideki hareketlilik, aktarım kanallarının da verimliliğini gerektiriyor. Günümüzde bilgi sadece okullarda edinilme lüksünden uzak. Kurumların eğitim sürecine olan katkısı, topluma yönelik eğitsel hizmetleri de beraberinde getiriyor.

Küçükçekmece Belediyesi ilçe bazında halen faaliyette olan üç bilgi Bilgi Evi’nin sayısını Mayıs ayı içinde altıya çıkararak, eğitime yönelik aktarımı da üst seviyeye taşıyor. İnönü Mahallesi, Taştepe ve Göl Kenarı Bilgi Evleri kısa bir süre içinde hizmete girmek için gün sayıyor.

“Ücretsiz dershane” olarak da tanımlanabilecek Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri, içerdiği kurslarla yarının sahiplerini bugünün aydın gençleri haline getiriyor.

GENÇLERİN “ALT YAPISINA” YATIRIM YAPAN İLÇE; KÜÇÜKÇEKMECE

2004 yılından itibaren yaşadığı Kentsel Dönüşüm metamorfozu ile adeta kabuk değiştiren Küçükçekmece, bugün gelinen nokta itibariyle İstanbul’un marka ilçelerinden biri oluşunu aynı zamanda kültür-sanat ve eğitim alanında gerçekleştirdiği atağa da borçlu.

Halen ilçe çapında faaliyet gösteren Kültür Merkez’lerinde İstanbul sahnelerinin ağırladığı tiyatro oyunlarının %60’ına ev sahipliği yapan Küçükçekmece, yaşamın eğitim kulvarına da hak ettiği önemi veriyor.

Küçükçekmece’yi Küçük İstanbul haline getiren tüm değerleri omuzlarında taşıyan ilçe insanı aktif olarak hizmet veren üç Bilgi Evi ile de gurur duyuyor. Ferah bir ortamda modern imkânlarla eğitim veren Bilgi Evleri’nin sayısı Mayıs ayı içinde altıya çıkarılacak.

O halde Küçükçekmece’nin bu kamusal “dershanelerini” mercek altına yatırmakta fayda var.

HALKALI BİLGİ EVİ

Halkalı Bilgi Evi, Küçükçekmece Belediyesi’nin 2004 yılında ortaya koyduğu sosyal amaçlı projelerin ilk halkaları arasında yer alıyor. Uzman eğitmenlerin yardımıyla çalışmalarını bilgisayar ile destekleyen minikler; internetten faydalanabilecekleri, dinlenme zamanlarını ise çeşitli kültür ve sanat faaliyetleri ile değerlendirebilecekleri bir tesise kavuşuyor Halkalı Bilgi Evi’nde.

Eğitim imkânları arasında güncel tüm yayınları ve geniş bir kütüphaneyi de barındıran Halkalı Bilgi Evi, 2500 öğrenciye hizmet veriyor. Barındırdığı kurslar ise şöyle sıralanabilir:

Bilgisayar Kulübü, Satranç Kulübü, Etüt Çalışmaları (Matematik, Türkçe ve İngilizce derslerinin etütleri yapılmaktadır), Gezi Kulübü, Gençlik Sohbetleri, Kültür- Sanat Kulübü

CENNET BİLGİ EVİ

2008 yılının Temmuz ayında faaliyete giren Cennet Bilgi Evi, 8–14 yaş grubundaki İlköğretim öğrencilerinin örgün eğitimde aldıkları eğitimi desteklemek amacıyla kurulmuş. Cennet Bilgi Evinde şu anda 6000 öğrenci kayıtlıdır.

Cennet Bilgi Evinde verilen eğitimleri şu şekilde sıralanabilir:

Sayısal Etütler ve konu anlatımları, sözel etütler ve konu anlatımları, İngilizce etütler ve konu anlatımları, serbest internet saatleri.

Ayrıca kütüphane olanağı sunan Cennet Bilgi Evinde kültür alanına yönelik kurslarda verilmektedir. Açılan kurslar ise şöyle sıralanıyor: İngilizce Kursu, Bilgisayar Kursu, Resim Kursu.

Bilgi Evinde ayrıca öğrencilerin sosyal ve kültürel açıdan gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla kulüp faaliyetleri yapılmaktadır. Kulüplerde şu anda 500 öğrenci kayıtlıdır. Açılmış olan kulüpler ise şöyle sıralanıyor:

İngilizce Gazete Okuma Kulübü, Satranç Kulübü, Matematik Kulübü, Bir Söz Bir Yorum Kulübü, Tiyatro Saati, Kendini Göster, Küçük hanımefendiler ve Küçük beyefendiler Kulübü, Kırkyama Kulübü, Takı Tasarım Kulübü, Kitap Okuma Kulübü, Müzik Kulübü, Küçük Mucitler Kulübü, Proje Kulübü.

SKSM BİLGİ EVİ

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi kapsamında hizmet veren SKSM Bilgi Evi, ilk ve orta dereceli okul öğrencilerine hizmet veriyor. Halen 5000 öğrencinin eğitim aldığı Bilgi Evi’nde İngilizce ve Bilgisayar kursları veriliyor.

Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler derslerine yönelik olarak etüd programlarının yer aldığı Bilgi Evi’nin rehberlik hizmeti de bulunuyor.
 

Cihat Demir
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 15:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?