30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bilirkişi davasında şok belge

Bilirkişi olarak bir çok dosyada görevlendirilen Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Sezai Göksu hakkında 'gerçeğe aykırı bilirkişilik' yaptığı iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle kamu davası açıldı.

Birçok dosyada bilirkişi olarak görev yapan Prof. Dr. Sezai Göksu ile aynı üniversiteden Funda Aysel ve Hayat Ünverdi'nin "gerçeğe aykırı bilirkişilik" yaptıkları iddiasıyla yargılandıkları davada mahkemeye şok bir belge sunuldu. Belge, Göksu'nun davacılarla yakın dostluğunu ortaya koydu.

İçişleri Bakanlığı'nın yazısına göre, 2005 yılında Bergama'daki altın madenin davasına bilirkişi olarak atanan ve hazırladıkları rapora istinaden altın madeninin imar planına yönelik yürütmeyi durdurma kararı verilen dosyada, şikayetçi konumunda olan Alman Vakfı FİAN'ın Temsilcisi olan Birsel Lemke ile avukatlar Senih Özay, Arif Ali Cangı ve Cem Nemutlu, Bilirkişi Sezai Göksu ile tanıdık çıktı.

Dava dosyasına giren yazıda, Sezai Göksu'nun Alman Yeşiller Partisi'nin kurucularından olan ve altın madenciliğine karşı olan tavrıyla bilenen ve Alman vakıfları ile FIAN adına faaliyet gösteren Birsel Lemke'nin otelinde kaldığı belirtildi.

Yazıda, İçişleri Bakanlığı tarafından çeşitli iddialar üzerine inceleme yapıldığı belirtilerek, "Altın madenin çıkarılmasına engellemeye yönelik tüm eylemleri Birsel Lemke'nin organize ettiği, eylemlere şahısların katılması için her türlü maddi desteği sağladığı, Oktay Konyar, Cem Nemutlu, Arif Ali Cangı, Senih Özay, Eren İlhan Güney, Sezai Göksu, Özcan Durmaz, Veysel Akçit isimli şahıslar ile irtibat içinde olduğu, bu şahısların özellikle kamuoyu oluşturmak için Birsel Lemke'ye ait otelde kaldıkları tespit edilmiştir" denildi.

Birsel Lemke'nin altın madeni aleyhine açtığı davada bilirkişilik yapan Prof. Dr. Sezai Göksu'nun altın madeni aleyhine davayı açan kişilerle irtibatta olması dışında diğer bir çok önemli dosyada da yer alması dikkat çekti. İzmir'in Selçuk ilçesi Pamucak imar planı değişikliği davası kapsamında da, Sezai Göksu bilirkişi olarak görev yaptı. Davacılar arasında ise yine tanıdık bir isim olan Arif Ali Cangı avukat olarak bulundu.

Göksu'nun bilirkişi olarak yer aldığı Kuşadası Limanı, Pamucak imar planı, Taşucu Tersanesi davalarında da yürütme durdurulmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 18:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?