2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Bin 316 araç kar çalışmasına hazır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yarın beklenen kar yağışına karşı 2 bin 521 ana arterde, 4 bin 613 yolda, 7 bin 789 personel ve bin 316 araçla karla mücadele çalışması yapacak.

AKOM'dan yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan hava tahmin raporlarına göre, İstanbul'un yarın sabah ve çarşamba günü öğle saatleri arasında kar yağışının etkisi altına gireceği belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Genel Sekreter Mesut Pektaş başkanlığında belediye birimleriyle geçen hafta Kış Zirvesi'nin yapıldığı vurgulanan açıklamada, buna göre, kentin kötü hava koşullarıyla mücadele çalışmasında 9 bölgeye ayrıldığı bildirildi.

Her bölgede öncelikle müdahale noktalarının belirlendiği ve acil geçişler için orta refüjlerin kesilmesinin öngörüldüğü kaydedilen açıklamada, şiddetli kar yağışında 24 saat aralıksız karla mücadele çalışmasının sürdürüleceği ifade edildi.
Açıklamada, hava sıcaklıklarının eksi derecelere düşmesi durumunda donma riski altında olduğu tespit edilen evsiz, kimsesiz vatandaşların geçici barınma merkezlerinde misafir edileceği, bulundukları yerden tam donanımlı ambulanslarla alınan vatandaşların sağlık kontrolünden geçirileceği, ilerlemiş derecede donma tehlikesiyle karşı karşıya olanların hastanelere gönderileceği vurgulandı.

Açıklamada, ana arterler, E-5 kara yolu, meydanlar, okul, cami, büyük alışveriş merkezlerinin önleri, otobüs durakları, metro, tren, vapur iskeleleri önleri, alt ve üst geçitlerde ekiplerin bulundurulacağı, kar küreme çalışmaları yapılacağı da kaydedildi.

KÖYLÜLERLE ANLAŞMA YAPILDI

Büyükşehir Belediye sınırlarının genişlemesi nedeniyle bu yıl sorumluluk alanına giren köy yollarında karla mücadelenin, anlaşma yapılan 50 köylü tarafından traktörlere takılan küreme aparatlarıyla yapılacağı, tüm masrafların ise belediyece sağlanacağı belirtildi.

Belirlenen dokuz bölgede en kolay ulaşım noktalarında tuz ve buz çözücü solüsyon depolarının oluşturulduğu bildirilen açıklamada, depolarda 2 bin 300 ton solüsyon, 126 bin 396 ton tuz stoku bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, kış şartlarının beklenenden daha sert geçmesi halinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketleri, belediyeye iş yapan müteahhit firmaların personeli ve araçlarının da devreye sokulacağı vurgulandı.

Karla mücadele ekipleri ve yolda mahsur kalan vatandaşlara sıcak çorba ve kumanya dağıtımı için de mobil büfelerin hazır halde Lojistik Destek Merkezi'nde bekletileceği belirtilen açıklamada, 90 aşçı, 15 garson, 40 şoför ve 5 idarecinin bu amaçla 24 saat esasına dayalı çalışma planlaması yapıldığı bildirildi.
A.A
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 17:45:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?