30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bin kişilik lojmanda doğalgaz tehlikesi!

Pendik’te bin kişinin yaşadığı polis lojmanlarında gaz kaçağı tespit eden İGDAŞ, sitenin doğalgazını kesti.

Ancak, aradan bir yıl geçmesine rağmen kombiler değişmedi. Bunun üzerine polisler doğalgazı kaçak kullanmaya başladı. İGDAŞ da, hiçbir şey yokmuş gibi fatura gönderdi.

PENDİK’de bin kişinin yaşadığı Kiptaş polis lojmanları C.6 bloktaki bir dairede 2 Nisan 2007’de meydana gelen kombi arızası üzerine İGDAŞ yetkilileri inceleme yaptı. İGDAŞ uzmanları, arızanın baca çekişinin tam olarak sağlanamaması yüzünden meydana geldiğini belirledi. Arızanın hayati tehlikeye neden olabileceği gerekçesiyle doğalgaz kesildi ve mühürlendi.

İGDAŞ yetkilileri tarafından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne yazılan bir yazıda, "Baca gazının geri teptiği ve baca gazının daire içlerine sızdığının görüldüğü, bunun da can güvenliği açısından risk oluşturduğu" belirtildi. İGDAŞ’ın yazısında, dairedeki kombinin iptal edilip hermetik kombi montajının yapılması gerektiği de ifade edildi.

Bu arada diğer dairelerde yapılan incelemede de bacaların çekiş performansının yapısal deformasyon sonucu düştüğü ve sorunun baca temizliği ile aşılamayacağı uyarısı yapıldı. Bu uyarının ardından 15 Aralık 2007’de polis lojmanlarında bir aileden iki kişi bacadaki sorun nedeniyle zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

İGDAŞ, zehirlenmenin yaşandığı binanın tüm kombi cihazlarını mühürledi. 19 Aralık 2007’de sitenin doğalgazını kesen İGDAŞ yetkilileri, bütün dairelere olayın nedenini anlatan bir yazı gönderdi. İddiaya göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ait lojmanlarda yeni cihazların montajı aradan bir yıl geçmesine rağmen yapılmayınca, polisler ve aileleri doğalgazı kaçak olarak kullanmaya başladı. İGDAŞ da gaz kullananlara faturalarını gönderdi

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 09:22:06
Güncelleme :7 Ocak 2009 Çarşamba 09:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?