30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Binlerce kişi İsrail'e öfke kustu

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılar, Beyazıt Meydanı'nda toplanan binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Gazze'de ölenler için gıyabi cenaze namazı kılınırken, bazı göstericilerin gözyaşı döktüğü eylemde, İsrail ve ABD bayrakları ateşe verildi.

Beyazıt Meydanı, protesto gösterisi nedeniyle Cuma namazından saatler önce doldu. Ellerinde üzeri kanlı oyuncak bebeklerle meydanda toplanan gruplar, attıkları sloganlarla İsrail'i protesto etti. Namaz öncesi bir İsrail bayrağı ateşe verildi. Çok sayıda bayanın da destek verdiği protesto gösterisi, kılınan Cuma namazının ardından daha yoğun bir katılımla başladı.

Ellerindeki Filistin bayraklarıyla Beyazıt Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi, attıkları sloganlarla İsrail'i protesto etti. Gösteri boyunca farklı noktalarda İsrail ve ABD bayrakları ateşe verildi. Çeşitli sivil toplum kuruluşu, örgüt ve dernek üyelerinin bir araya geldiği eylem sırasında sık sık tekbir getirildi.

Yapılan açıklamada, İsrail'in Filistin'e insanlık zulmü uyguladığı belirtilerek, "Yaşanan insanlık dramını üzülerek izlemekten başka bir şey yapamıyoruz. Tepkimizi bu şekilde dile getirmeye çalışıyoruz. Kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika" denildi. Açıklama sırasında sık sık slogan atan göstericiler, "Filistin halkı yalnız değilsin", "Zulme sessiz kalmayın" yazılı pankartlar taşıdı. Gıyabi cenaze namazının kılınmasının ardından Gazze'de ölenler için dualar edildi. Bu sırada bazı göstericiler gözyaşı döktü.

Beyazıt Meydanı'nda eylem yapan binlerce kişiye, bazı turistler de destek verdi. Portekizli ve Alman turistler, ellerine Filistin bayrakları alarak eyleme katıldı. Turistler, "Yaşananlar dehşet verici. Amerika da buna sessiz kalıyor. Orada çocuklar ölüyor. Çok üzülüyoruz. Yoldan geçerken gördük ve eyleme katılmak istedik" dedi.
Gazze'den gelen Hasan Mübarek, bölgeye silah yardımı yapılması gerektiğini belirterek, "İsrail orada katliam yapıyor. Dünya sessiz kalıyor ama inşallah Filistin bu zulümden kurtulacak" diye konuştu.

İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeynep Yılmaz da, "Biz imam hatipli öğrencileriz. Filistin'e destek için buradayız. Savaşa hayır" derken, eylemcilerden Nuri Kaba ve İmad Şahin ise, "Filistin'e destek için burada toplandık. Hep birlikte Filistin halkına yardım etmeliyiz. Yaşananlar korkunç, tüm dünya da buna seyirci kalıyor. Biz burada yiyip içiyoruz, geziyoruz ama orada ölenler çocuk ve masum insanlar. İsrail'i protesto ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında sona eren gösterinin ardından binlerce kişi Beyazıt Meydanı'ndan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 17:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?