7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Bir açılım da Topbaş'tan

BAŞKAN TOPBAŞ SANATÇILARLA BİRARAYA GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde sanatçılarla biraraya geldi. Orhan Gencebay, Erol Evgin, Deniz Seki ve Emre Altuğ'un da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçının katıldığı yemekte "sanatçı gözüyle İstanbul" konuşuldu.

Başkan Kadir Topbaş, Emirgan Korusu'nda bulunan Beyaz Köşk'te düzenlenen yemekli toplantıda sanatçılarla buluştu. Toplantıya Orhan Gencebay, Erol Evgin, Hakan Peker, Emre Altuğ, Deniz Seki, Hakan Aysev, Sinan Özen, Yonca Evcimik, Deniz Arcak, Burcu Güneş'in de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı. Sanatçıların sorunlarını ve beklentilerini dile getirdiği toplantıda, "sanatçıların gözünden İstanbul" konusu masaya yatırıldı. Toplantıda söz alan opera sanatçısı Hakan Aysev, "Ben bir opera sanatçısı olarak Şırnak'ta, Batman'da pek çok yerde sanatımı icra ettim. Ben artık Atatürk Kültür Merkezi'nde de eserlerimi seslendirmek istiyorum. AKM'nin bir an önce açılmasını istiyorum" dedi.

Başkan Kadir Topbaş, yemeğin sonunda yaptığı açıklamada, sanatçı gözüyle İstanbul'u konuştuklarını ifade ederek, "Sanatçı gözüyle İstanbul nasıl olmalıdır, sanatçının İstanbul'dan bekledikleri nelerdir onları konuştuk. Şu anki çalışmalar hakkında bilgi ve değerlendirmelerde bulunduk" şeklinde konuştu.

İstanbul'un sadece coğrafi konumundan değil, bir yaşam alanı olması nedeniyle de insanları biraraya getirdiğini ifade eden Topbaş, "Bu da sanatçı ve sanata etki ediyor, sanat eserine yansıyor. Bu çerçevede kültür sanat aktiviteleri nasıl daha iyi olur bunları konuştuk" dedi.

Sanatçı Emre Altuğ, toplantının sonunda çıkan kararların uygulanmasının önemli olduğunu ifade ederek, "Böyle bir toplantı ilk. Geç kalınmış ama olsun yine de gerçekleştirildi. Bu toplantı sonrası sosyal sorumluluk projesinde neler yapılacak bunlar konuşuldu" diye konuştu. Altuğ, Roman açılımıyla ilgili sorular üzerine de, "9-8'lik bir açılımdı. Roman havasında geçen renkli bir açılımdı. Aslında sanatçılarla gerçekleştirilen açılım da renkli görüntülere sahne olmalıdır" şeklinde konuştu.

Erol Evgin ise, 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde Başkan Topbaş'la biraraya geldiklerini hatırlatarak, "Yaklaşık 3 saat süren bir zaman diliminde biraraya geldik. İstanbul'un son yıllarda dünya metropolü olduğunu, sanatçı arkadaşlarla vurguladık. Dünyanın herhangi bir yerinde 'İstanbulluyuz' dediğimiz zaman insanların gözünde ışıklar beliriyor. İnsanlar İstanbul'a ilgi duyuyor. Bunun yanında sorunları da konuştuk. Başkan benim hem üniversiteden arkadaşım hem de meslektaşım. Başkan

bütün sanatçılara aynı mesafede olduğunu söyledi. Çok olumlu bir toplantı oldu" dedi.

Başkan Topbaş'ı bir sanatçı olarak gördüğünü söyleyen Orhan Gencebay da, "İstanbul bir sanat eseri ve Başkanımız İstanbul'u güzelleştirmeye çalışıyor. İstanbul'un güzelliği için ne gerekiyorsa yapacağız, bizde destek veriyoruz" diye konuştu.

Deniz Seki ise yemeğin çok umut vaat ettiğini belirterek, "Sayın Başkanımız çok sevilen bir başkan. Bir araya gelirsek açılmayacak kapı yoktur. Bu etkinlikler çerçevesinde İstanbul'u tüm dünyaya tanıtabiliriz" şeklinde konuştu.

BAŞKAN TOPBAŞ SANATÇILARLA BİRARAYA GELDİ
BAŞKAN TOPBAŞ SANATÇILARLA BİRARAYA GELDİ
BAŞKAN TOPBAŞ SANATÇILARLA BİRARAYA GELDİ
BAŞKAN TOPBAŞ SANATÇILARLA BİRARAYA GELDİ
BAŞKAN TOPBAŞ SANATÇILARLA BİRARAYA GELDİ
BAŞKAN TOPBAŞ SANATÇILARLA BİRARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 16:13:04
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 20:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?