1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Bir ahşap bina daha kül oluyordu

Kadıköy'de madde bağımlısı şahısların ısınmak için yaktığı ateş az kalsın 2 tarihi ahşap binayı kül ediyordu.

Yangın saat 05:00 sıralarında Rasimpaşa Mahallesi Taşköprü Caddesindeki 2 katlı tarihi ahşap bir binada çıktı. İddialara göre, boş binada kalan madde bağımlısı şahıslar ısınmak için kağıtları yaktıkları sırada alevlerin ahşap zemini tutuşturması üzerine yangın çıktı. Bina içinden alevler çıktığını gören vatandaşlar olayı itfaiye ve polise haber verdi.

Kısa zamanda gelen Kadıköy itfaiyesi yangına müdahale etti. Ancak içten içe yanan bina alevlerin büyümesiyle alev topuna döndü. Metrelerce yükselen alevlerin bitişikteki ahşap kaplama binanın çatı kısmına sıçraması üzerine Üsküdar ve Erenköy itfaiye ekipleri çağırıldı. Gelen yardımcı ekiplerin de yardımıyla ahşap binanın çatısındaki yangın büyümeden söndürüldü.

İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sırasında alevlerin kendi taraflarına sıçradığını gören bina sahipleri, panik içinde itfaiyenin kendi taraflarına da müdahale etmelerini istedi. Alevlerin iyice büyümesi üzerine ahşap binanın bitişiğindeki binada bulunan bir vatandaş birçok noktadan müdahale eden itfaiye ekiplerine aldırmadan eline aldığı küçük bir su hortumuyla yangını söndürmeye çalıştı. Yaklaşık bir saatte söndürülen yangın iki binada maddi hasara sebep oldu.

Ahşap bina yakınlarında oturan vatandaşlar binaya madde bağımlısı kişilerin geldiğini bu durumu birkaç kez gerekli yerlere bildirdiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2007 Pazar 13:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?