30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Bir ayda 1 ton uyuşturucu'

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah son bir ay içerisinde yapılan operasyonlarda, 1 ton 394 kilo uyuşturucunun ele geçirildiğini açıkladı.

Cerrah, "Uyuşturucudan elde edilen para ile bölücü terör örgütüne gelir, silah ve mühimmat sağlanıyor" dedi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapan Celalettin Cerrah, bir aylık sürede 876 kilogramı eroin olmak üzere toplam 1 ton 394 kilogram olan uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı. Cerrah, "Uyuşturucudan elde edilen para ile bölücü terör örgütüne gelir, silah ve mühimmat sağlanıyor. Türk gençliğini, çocuklarımızı zehirlemeye ve buradan elde edilecek para ile Türk devletini yıkmaya kesinlikle kimsenin gücünün yetmesi mümkün değil. Operasyonlarımıza devam etmeye kararlıyız" diye konuştu.

Cerrah, 31 kilogram eroinin ele geçirildiği bir operasyonda, uyuşturucunun bulunduğu otomobili kullanan kişinin Hakkari Belediyesi'nde Sağlık İşleri Şube Müdürü olduğunu kaydetti. Şüphelinin "Dr. Sorej" kod adıyla tanındığının ve terör örgütü ile bağlantısının tespit edildiğini belirten Cerrah, şüphelinin daha önce bu suçtan cezaevine girdiğini dile getirdi. Cerrah, sokak satıcılarına yönelik yapılan operasyonlarda ise 514 kilogram esrar, 3,5 kilogram kokain, 81 extacy hap ile 17 bin 500 Dolar, 6 bin 775 Euro, 19 bin TL ve 7 tabanca ele geçirildiğini ifade etti.

Yetkililer, alınan ihbar üzere Küçükçekmece'deki bir TIR'da yapılan aramada bidonlarda preslenmiş eroin tabakalarının üzerine alçı ile tutkalın karıştırılarak döküldüğünün belirlediğini söyledi. Bidonların içinde yaptıkları araştırmada toplam 449 kilogram eroin ele geçirildiğini aktaran yetkililer, aralarında Arnavutluk uyruklu bir kişinin bulunduğu 3 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Ayrıca, Beykoz'da, Hakkari Belediyesi'nde Sağlık İşleri Şube Müdürü olarak çalıştığı belirtilen K.Y adlı kişinin kullandığı otomobilde arama yapıldığını belirten yetkililer, arka koltuğa zula yapılmış 31 kilogram eroin ele geçirildiğini ifade etti. Olaya ilişkin "Dr. Sorej'' kod adlı K.Y ile bağlantılı olduğu öne sürülen 3 kişinin daha gözaltına alındığını söyleyen yetkililer, şüphelilerin adliyeye sevk edildiğini dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 15:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?