30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bir desende sen yarat

Taç tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen "Taç Bir De Sen Tasarla Yarışması"nda ilk 50'ye kalan öğrencilere tasarımcılar ve akademisyenlerden "Özel Eğitim Semineri" verildi.

Zorlu Tekstil'den yapılan açıklamaya göre, yarışmaya bu yıl toplam 37 üniversiteden 663 başvuru yapıldı. Başvurular arasında ilk 50'ye kalan proje sahiplerine; sektör hakkında gelişmeleri aktarmak, dünyadaki trendler hakkında bilgi vermek ve bir ev tekstil ürünün oluşumundan satışına kadar hangi aşamalardan geçtiğini kapsamlı bir şekilde göstermek amacıyla özel eğitim semineri verildi.

Zorlu Tekstil Grubu Başkanı Vedat Aydın'ın ev sahipliğinde düzenlenen eğitim seminerine başta ünlü moda tasarımcısı Arzu Kaprol olmak üzere, Peclers Trend Ajansından Cecile Rosentrauch, Mimar Sinan Üniversitesi öğretim üyesi Gaye Kırlıdökme Belen, Zorlu Tekstil AR-Ge Departmanından Çiğdem Solak ve Hüseyin Yaman, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Mustafa Uyal ve Zorluteks yöneticileri katıldı.

Zorlu Tekstil Grubu Başkanı Vedat Aydın, genç tasarımcılarla birlikte olmanın Zorlu Tekstil için önemine işaret ederek, gençlere Türkiye'deki tekstil sektörünün durumu hakkında bilgi verdi.

Moda Endüstrisi ve Yaratıcı Tasarımlar konusunda bir sunum yapan Arzu Kaprol ise ev tekstil tasarımının önemine değinerek, "Zorlu Tekstil ile birlikte Linens markası için tasarım çalışmaları yapıyoruz. Bir moda tasarımcısını ev tekstili ile buluşturmak hem cesaret isteyen hem de ümit veren bir proje. Bu konuda Zorlu Tekstilin öncü olması ve bu teklifi bana sunmaları beni gerçekten çok heyecanlandırdı. Bu gibi projelerin devamını diliyorum" dedi.

Yurtdışından seminere katılan Peclers Trend Ajansından Cecile Rosentrauch da, genç tasarımcılara 2010 yılı renk ve tasarım trendleri konusunda bilgiler vererek, bu trendlerin nasıl geliştiği hakkında açıklamalar yaptı.

Bu yıl "Nevresim Desen Tasarımı" ve "Nevresim Ürün Tasarımı" olarak iki kategoride düzenlenen yarışma sonucunda kategori birincileri 7 bin YTL, ikincileri 5 bin YTL, üçüncüleri 3 bin YTL ödül kazanacakları belirtildi.

Ayrıca yarışmaya katılan projeler arasından, her iki kategoriden ayrı ayrı seçilecek 5 proje sahibine, Mehmet Zorlu Vakfı Özel Bursu verilecek. Yarışmada Tekstil Tasarımcıları Derneği ve Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri İşadamları Derneği'nin (TETSİAD) özel ödülleri de sahiplerini bulacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 16:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?