1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Bir emekli asker daha gözaltında

Ümraniye'de 13 Haziran'da bir gecekondunun çatısında ele geçirilen 27 adet taarruz tipi el bombasıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında, emekli binbaşı Zekeriya Öztürk gözaltına alındı.

Öztürk'ün adı da bombalarla ilgili olarak tutuklanarak cezaevine gönderilen emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin gibi Danıştay saldırısına karışmıştı. Öztürk, bombalarla ilgili olarak gözaltına alınan dördüncü emekli asker oldu. Daha önce, Tekin ile iki astsubay tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.


Özel ekip sorguluyor
Ümraniye'de ele geçirilen bombalarla ilgili soruşturma kapsamında dün de Öztürk gözaltına alınarak, Terörle Şube Müdürlüğü'nde oluşturulan özel bir ekip tarafından sorguya alındı. Böylece, soruşturma kapsamına alınan emekli asker sayısı dördü buldu. 2001'de kendi isteğiyle TSK'dan ayrılan Öztürk'ün adı, Tekin'in 22 Mayıs 2006'da intihara teşebbüs etmesiyle gündeme gelmişti. Emekli Başçavuş Mahmut Öztürk'ün Beykoz'daki villasındaki intihar girişimi sonrası Tekin'i hastaneye kaldıran Öztürk gözaltına alınmış ve Danıştay saldırısı soruşturmasının yürütüldüğü Ankara'ya götürülmüştü. "Yardım ve yataklık" suçundan mahkemeye çıkarılan Öztürk serbest bırakılmıştı.

Öztürk adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, olayların komplodan ibaret olduğunu öne sürmüştü. Öztürk, 8 Haziran 2006'da gazeteci yazar Perihan Mağden'in "halkı askerlikten soğutmak" suçuyla yargılandığı davada bir kez daha ortaya çıkmıştı. Mağden'i adliye önünde protesto eden gruba destek veren Öztürk'ün, avukat Kemal Kerinçsiz ile samimi görüntüleri de dikkat çekmişti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 09:32:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?