30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bir gül daha soldu

Kadıköy'de üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Begüm Veral, ziyarete gittiği arkadaşlarının evinin tuvaletinde koluna enjekte ettiği uyuşturucu yüzünden hayatını kaybetti.

Genç kızın annesi altın vuruş iddialarını reddederken, "Ölümü için doz aşımı diyebiliriz. Eğer intihar etmek istese bana bir şekilde not bırakır veya ulaşırdı" dedi.

Alınan bilgiye göre, olay, Kadıköy Fikirtepe Eğitim Mahallesi Muratpaşa Caddesi Numara 35'te meydana geldi. İddiaya göre Kocaeli Üniversitesi öğrencisi 23 yaşındaki Begüm Veral, babası ile ayrı olan annesi Yeşim Argun ile oturduğu evden çıkarak arkadaşlarının evine misafirliğe gitti. Veral bir süre arkadaşlarıyla oturduktan sonra gece saat 01.30 sıralarında tuvalete gitti.

Uzun süre tuvaletten çıkmayan Begüm Veral'ı merak eden arkadaşları kapıyı çalarak, genç kıza seslendi. İçeriden ses gelmemesi üzerine kapıyı kırarak içeri giren arkadaşları Veral'ı yerde yatarken buldu. Veral'ın koluna uyuşturucu enjekte ettiğini anlayan arkadaşları olay yerine ambulans istedi. Eve gelen sağlık ekipleri nabzı atmayan Veral'e, uzun süre kalp masajı yaptı. Ardından Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan genç kız, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Veral'in yanında bulunan biri kız 4 arkadaşı ise ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alındı. Hasanpaşa Polis Merkezi'nde ifadeleri alınan arkadaşlarının, Begüm'ün uyuşturucu kullandığını bilmediklerini söyledikleri ifade edildi.

Acılı anne Yeşim Argun, kızının lise yıllarında uyuşturucuya alıştığını ifade ederek, "Bir erkek arkadaşının zorlaması ile eroine alışmış. Bana bu illetten kurtulmak istediğini söyledi. Şubat başında AMATEM'e yatmıştı 31 Mart'ta Çıktı. Kendisi de bu illetten kurtulmak istiyordu ama eski arkadaşları onu hiç rahat bırakmadı. Tedaviden çıktıktan sonraki dönemde morali çok düzgündü" şeklinde konuştu.

Kızlarının ölüm haberini Büyük Ada'daki evlerinde aldığını belirten Argun, Begüm Veral'in saat 21.00'a kadar evde olduğunu anlattı. Neşeli ve mutlu olduklarını, sonrasında da kızının arkadaşlarının evine gittiğini kaydeden anne Yeşim Argun, "Zaten sürekli toplanırlardı. Ertesi gün işe gidecekleri için saat 23.00'de yatmışlar. Kızımı son zamanlarda takip ediyordum. Uyuşturucuyu nerden buldu anlayamadım" dedi.

Altın vuruş iddialarını reddeden Argun, "Ölümü için doz aşımı diyebiliriz. Eğer intihar etmek istese bana bir şekilde not bırakır veya ulaşırdı" ifadelerini kullandı. Hayatını kaybeden Begüm Veral'in annesinin balerin, babası Natik Veral'in ise balet olduğu öğrenildi. Genç kızın cenazesi ailesi tarafından Göztepe SSK Hastanesi Morgu'ndan alınarak Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 16:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?