30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bir günlüğüne askerlik sevinci

80 engelli vatandaş bir günlüğüne asker olarak vatani görevlerini yerine getirmiş oldu. Sancaktepe Samandıra'daki 23. Motorize Piyade Komutanlığında bugün gerçekleştirilen yemin töreninde renkli görüntüler yaşandı.

Çeşitli rahatsızlıklardan dolayı vatani görevlerini yapamayan engelli 80 genç bir günde olsa Mehmetçik olabilmek için kışlaya geldi. Aileleri eşliğinde sabah kışlaya gelen engelli vatandaşlar normal birer asker gibi eğitim aldı. Engelli Ethem Mahir Baysan Türk bayrağının önüne
geçerek Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni ezbere okudu. Herkesi şaşırtan bu olayın hemen ardından engelli genç şehit analarına seslenerek, "Şehit haberlerini duyduğumda çok üzülüyorum, buradan şehit analarına sesleniyorum. Üzülmeyin evlatlarınızın kanı yerde kalmayacak, ben olmasamda diğer arkadaşlarım kanlarını yerde bırakmayacak, bu ülke asla terörist yatağı olmayacak" diye konuştu. Kimi tekerlekli sandalye ile kimi de ailesinin yardımıyla gelen engelliler yemin töreninde silah başına geçerek and içti.

Törene katılan 2. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdoğan Akyol engelli gençlerden ilkine terhis belgesini ve hediyesini verdi. Daha sonra diğer komutanlar engelli gençlere hediyelerini ve terhis belgelerini takdim etti. Yemin töreninin ardından tören geçişi sırasında engelli gençler ellerindeki Türk bayraklarıyla protokolü selamladı. Tören geçişi sırasında evlatları bir günde olsa askerlik görevini yerine getiren aileler bir yandan alkışladılar diğer yandanda bu anı cep telefonlarıyla görüntülediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 19:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?