2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Bir kurtarma rezaleti daha!

Beşiktaş'ta, bir aracın çarpması sonucu yoldan çıkan Jaguar marka otomobil ağaca çarparak durabildi. İtfaiyeden önce kazaya müdahale eden bazı vatandaşlar, sıkışan sürücü Zeynel Alkaya'yı kurtarmak için otomobilin üzerine çıktı.

Kabataş'tan Ortaköy istikametine giden Alkaya'nın kullandığı otomobil, Dolmabahçe Sarayı önünde bir araç tarafından sıkıştırıldı. Görgü tanıklarına göre, plakası alınamayan bu araç kaza yaptırmak amacıyla tekstilci Alkaya'nın kullandığı otomobile çarptı.

Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan araç, yol kenarındaki çınar ağaçlarından birine çarparak durabildi. Otomobilin ön kısmında büyük çapta hasar oluşurken, sürücü Alkaya araç içinde sıkışıp kaldı. Aracın arka koltuğunda oturan Aslı Kartal hafif yaralandı.

Çevreden yetişen vatandaşların Alkaya'yı kurtarmak için otomobilin üzerine çıktı ve zıplayarak aracın sıkışan kapısını kırmaya çalıştı. Daha sonra yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından Alkaya'yı sıkıştığı yerden kurtardı.

Alkaya ambulansla Amerikan Hastanesi'ne, Kartal ise Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazaya neden olduktan sonra kaçan otomobilin yakalanması için araştırma başlatıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 15:03:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?