3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Bir tersanenin faaliyetleri durduruldu

Tuzla'da bulunan Desan Tersanesi'nin faaliyetleri 10 gün süreyle durduruldu. 

Tersanede yapılan incelemelerde tersanenin kapatılmasına gerekçe oluşturacak 5 maddenin yanı sıra 37 eksiklik tespit edildi. 

Alınan bilgiye göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı incelemenin ardından hazırlanan rapora göre, Desan Tersanesi'nde, kapatmaya gerekçe oluşturan 5 maddenin de aralarında bulunduğu 37 ayrı eksiklik tespit edildi. Bunun üzerine toplanan komisyon, Desan Tersanesi'nin faaliyetlerinin 10 gün süreyle geçici olarak durdurulması yönünde karar aldı. Karar tersaneye bildirilirken, tersanenin, eksikliklerin giderilmesinin ardından 10 gün dolmadan da açılabileceği belirtildi. 

Öte yandan, yine geçici süreyle 3 gün önce faaliyetlerinin durdurulması kararlaştırılan Onur Grup Tersanesi'nde ise eksiklikler giderilerek yeniden çalışmaya başlanması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğü'ne başvuru yapıldı. Müfettişlerin raporu doğrultusunda, Onur Grup Tersanesi'nin faaliyetlerine yeniden başlaması kararı verilmesi üzerine işçiler bu sabah yeniden işe başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 15:18:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?